ASTROLOŠKO ZNAMENJE

Tak je oven

Objavljeno 23. marec 2017 13.30 | Posodobljeno 23. marec 2017 13.30 | Piše: M. F.

Prvo znamenje zodiaka in njegove lastnosti.

Kot prvo znamenje zodiaka, ki vlada od 21. marca do 20. aprila, oven prinaša začetek nečesa novega, energičnega in burnega. Ne obstaja veliko stvari, ki bi lahko rojene v tem znaku ustavile. To so dinamični ljudje, polni hitrosti in tekmovalnosti. Vedno in povsod so prvi. Pri delu in zabavi.

K temu v znatni meri pripomoreta njihov vladajoči planet Mars ter element ogenj. V naravi ovna je prevzemanje pobude, včasih se odzove, preden dobro premisli, premore odlične sposobnosti organizacije in istočasno lahko počne več stvari. Od ideje zlahka pride do realizacije, res pa je, da je včasih nekoliko nepotrpežljiv, agresiven in težko zadržujejo jezo, ki jo rad stresa na okolico. Zanj bi bilo zato, še bolj pa za njegove bližnje, primerno, da bi se jo naučil malce obvladovati. Po naravi je pogumen in se ne boji tveganja, vse življenje je poln energije in naloge opravlja v rekordnem času. Tekmuje z okolico in s samim seboj ter dosega vedno najboljše rezultate.

Ljubezen in seks

Oven je ognjeno znamenje in tudi, ko gre za ljubezen in romantiko, hitro prevzame pobudo. Ko nekoga opazi, nemudoma ukrepa. Rad osvaja ter se pusti osvajati. Res pa je, da njegovo pozornost pritegnejo energični in dinamični posamezniki. Torej prav taki, kot je sam. V seksu, ki traja vso noč, na dan privreta vsa njegova domišljija in nagnjenost k dominanci. Predigra? Raje ne. Grobi seks? Z veseljem. Seksualno se najbolj ujema s strelcem, z levom in vodnarjem, najmanj pa z rakom, devico in s škorpijonom. Obožuje strastne avanture, ko ogenj gori, res gori, ognjene zveze so zanj značilne, a ko najde pravo ljubezen, se ji zaveže za vse življenje. Če je v zvezi polno adrenalina in dinamike, osnuje močan in trajen odnos.

Prijatelji in družina

Oven je vedno v gibanju, aktivnost je ključna beseda za to znamenje. Ko gre za prijatelje, se drži načela: čim več, tem bolje. Potrebuje množico različnih ljudi in nikoli povsem ne zapre kroga prijateljev. Neposreden pristop je tisti, ki ga od ovna lahko pričakujete vedno, ko gre za izražanje čustev. Glede na to, da zlahka komunicira, v svojem življenju stke ogromno poznanstev, njegovi pravi prijatelji pa so le tisti, ki premorejo dovolj energije, da ga spremljajo na dolgih progah.

Neodvisni in ambiciozni ovni si že v zgodnji mladosti začrtajo življenje oziroma smer, v katero bodo pluli. Čeprav jih pot včasih zanese daleč od družine, to vedno nosijo v srcu. 

Kariera in denar

Na tem področju oven najbolj sije. Je rojeni vodja, premore odlično sposobnost predvidevanja, kar mu omogoča, da je vedno korak pred ostalimi. Kadar je soočen z izzivom, hitro oceni situacijo in pride do rešitve. Konkurenca ga ne moti, temveč ga samo spodbuja k temu, da bi bil še boljši. Vedno sledi svojim načrtom, zanj je najpomembneje, da ostane zvest sebi. Najboljšo kariero običajno osnuje na področju prodaje, vodenja podjetji, trgovskega zastopstva, velikokrat so ovni lastniki lastnih podjetji.

Čeprav je moder in vsaj razmišlja o tem, da bi nekaj denarja lahko shranil za črne dneve, varčevanje ni ravno v njegovi navadi. On pač uživa v zapravljanju ter tudi v igrah na srečo. Živi tu in zdaj, s prihodnostjo se ne obremenjuje, njegova filozofija se glasi: živeti za dani trenutek. Običajno nikoli ni povsem brez denarja, saj ga hitro zasluži, prav tako hitro pa ga tudi zapravi in v tem vedno uživa.

Najboljše okolje: Tam, kjer je akcija, soočanje s težavami, konkurenca, svoboda izbire. Bolje se znajde zunaj kot doma.
Pozitivne lastnosti: pogum, odločnost, samozavest, entuziazem.
Negativne lastnosti: nepotrpežljivost, neosnovane trditve, nepremišljenost, izbruhi jeze.
Zunanji videz: atletska postava, mladosten duh, širok obraz, ozka brada in poudarjene ustnice.
Rad ima prevzemanje pobude, izzive, individualne športe.
Ne mara neaktivnosti, zamujanja, dela, ki nikomur ne koristi.

Deli s prijatelji