ZNAMENJE

Tak je bik

Objavljeno 21. april 2017 12.20 | Posodobljeno 21. april 2017 12.21 | Piše: M. F.

Pregovorno trmast, a tudi delaven, čustven in dober prijatelj.

Na rojene v znamenju bika se je vedno mogoče zanesti.

Od 21. aprila do 20. maja praznujejo vsi, ki so po horoskopu bik. Te večina označuje kot trmaste in brezkompromisne, a to še zdaleč nista edini lastnosti rojenih v tem znamenju. Kakšni so torej ti varovanci Venere?

Značaj

Močan in vztrajen bik je ljubitelj vsega lepega, hedonist, ki vrednost sebe in drugih pogosto določa na podlagi premoženja. Bik spoštuje plodove trdega dela. Poleg tega so rojeni v tem znamenju čutni, občutljivi, stabilni in konservativni. Drži se jih pregovorna trma in prav ta je tista, ki jim vedno omogoča uresničevanje idej in zadanih ciljev. So prizemljeni, kreativni, cenijo trud in uživajo v izdelovanju predmetov s svojimi rokami.

Bik je zemeljsko znamenje, ki veliko da na varnost, zato vedno varuje dom, družino in vse, ki jih ima rad. Odličen je v kovanju dobičkov, vendar zasluženega denarja ne zapravlja brezglavo, temveč varčuje ali investira, a le v varne naložbe. Tveganje ni v njegovi naravi.

Zaradi že omenjene trme od svojih odločitev ne odstopa, pa naj gre za ljubezen, družino ali delo. Zaradi vztrajnosti so rojeni v tem znaku odlični delavci in ne odnehajo, dokler zadanih nalog ne opravijo. Prav tako so izjemni prijatelji, vedno pripravljeni pomagati ne glede na to, kako težke čase morda preživljajo tudi sami.

Znamenju vlada Venera, planet ljubezni, privlačnosti, lepote in kreativnosti. Biki so zato pogosto odlični kuharji, slikarji ali zabavljači. So zelo predani, včasih celo malce preveč, ne marajo presenečenj in nepričakovanih sprememb, ki bi lahko vplivale na skrbno skovane načrte.

Bik je eno od znamenj, na katero se je vedno mogoče zanesti. Čeprav ima nekoliko konservativne poglede na življenje ali je včasih preveč zaljubljen v denar in bogastvo, ima sposobnost, da glas razuma vnese v še tako kaotično situacijo. V največjem stresu je, kadar se mora soočati s spremenljivimi, negotovimi situacijami in se le težko prepusti toku življenja. 

Ljubezen in seks

Partnerstvo je za bika ključnega pomena. Potrebuje mir in harmonične odnose, čustveno varnost ter stabilnost. Je izredno ljubeč partner, svojo ljubezen velikodušno izraža, običajno pa pretirava s posesivnostjo. Prevare zlepa ne odpušča, tudi sam za nobeno ceno ne bo varal.

Z njim v postelji se je treba oborožiti s potrpežljivostjo. Za čutnega bika je dotik najpomembnejši dejavnik, ki ga pripelje do vzburjenja, v seksu rad uživa z vsemi čutili, njemu se nikamor ne mudi. Partnerja običajno poišče v znanem okolju, pričakuje veliko naklonjenosti, tudi v smislu materialnih darov. Najbolje se ujema z rakom, devico, s škorpijonom, kozorogom in z ribo.

Družina in prijatelji

Družina je za bika zelo pomembna. Storil bo vse, da bo njene člane obvaroval pred neprijetnimi vplivi. Inteligenca in dober smisel za humor sta lastnosti, ki ga naredita odličnega prijatelja, partnerja ali starša. Prijateljstvo z bikom je nezlomljivo, vedno je pripravljen ponuditi roko. Veliko prijateljstev stke že v otroštvu in ga spremljajo skozi vse življenje. Obljubljeno vedno stori, prav tako pričakuje od drugih. Bik obožuje otroke, čas, ki ga preživi z družino, je zanj najpomembnejši, rad ima družinska srečanja in prijateljska druženja, njegov dom je pogosto poln prijateljev, družinskih članov in smeha. 

Kariera in denar

Stabilnost in varnost sta za to znamenje ključna. Bik ima denar rad in trdo dela, da ga zasluži. Je priden, natančen ter vztrajen. Ko se osredotoči na projekt, ga izpelje do konca, ne glede na to, koliko časa in energije mu vzame.

Nagrada je zanj največja motivacija. Ker je rad obkrožen z lepimi stvarmi, je dober zaslužek zanj pomemben, saj mu prestavlja način za uresničevanje želja. Z denarjem zna odlično ravnati. Vse račune plačuje pravočasno in vedno mu uspe nekaj prihraniti. Včasih mora poseči v prihranke, a to se zgodi zelo redko. Želeno stvar kupuje načrtno in šele, ko ima za to dovolj sredstev. Kreditov in posojil se izogiba, najboljši poklici zanj pa so v bančništvu, kmetijstvu, medicini, izobraževanju.

Na kratko

Najboljše okolje: Hiška v naravi, lepo okolje, udobnost in tam, kjer je na voljo dobra hrana.
Pozitivne lastnosti: Predan, praktičen, potrpežljiv, vztrajen.
Negativne lastnosti: Trmast, posesiven, brezkompromisen.
Videz: Velike postave, močnih kosti, nagnjen k rejenju.
Rad ima: Vrtnarjenje, kuhanje, ročna dela, glasbo, oblačila višje kakovosti.
Ne mara: Nenadnih sprememb, zahrbtnosti, kompliciranja, sintetičnih tkanin.

 

Deli s prijatelji