ADVENT

Se še znate spontano nasmejati?

Objavljeno 11. december 2017 18.40 | Posodobljeno 11. december 2017 18.42 | Piše: Shana Flogie

Zadnji mesec v letu je vedno poseben, posvečen čas, ko se odprejo zvezdna vrata, in čas, ko se 21. decembra srečajo nebesa in Zemlja.

Vse do zimskega solsticija se spuščajo z neba na Zemljo mnoge oblike darov v obliki pomoči, ki oplajajo zemljo, mineralno-rodovitni svet, rastline, živali in tudi človeka. Vse to bi lahko poimenovali moči duhovnega sveta Svete trojice, ki skozi skupinske jaze, pravzorce in druga nesnovna duhovna bitja plemenitijo Zemljo.

Prvo adventno nedeljo je na namiznih venčkih zagorela prva svečka, ki je oznanila dneve, ko smo se v sebi trudili prevzgajati fizični svet nagonov po preživetju, hranjenju, oblačenju in spolnosti. Poskušali smo premagovati strahove pred fizičnimi pomanjkanji, pred lakoto in materialno varnostjo. Spet bo treba naravnati kompase. Vse te preizkušnje so potrebne, da se okrepimo v priznavanju svoje usode, da sprejmemo njene udarce in jo končno tudi vzljubimo. Tako lahko pridobimo vrlino, ki se imenuje pravičnost. Enako se lahko potrudimo premostiti vezanost na materijo, na materialne dobrine in telesnost, zunanjost, oblike, ki nas omejuje pri delu na sebi. Zato bodite usmerjeni vase in se ne pustite zapeljati evforiji, ki se bo začela okoli vas.

2. adventni teden

V tednu, ko prižgemo drugo svečko, bomo delali na vitalnem telesu, v smislu prevzgajanja temperamenta. Delali bomo na sebi in se soočali z enostranskimi gestami kolerika, sangvinika, flegmatika in melanholika. Treba se je potruditi tudi v spreminjanju vaših navad, nagnjenj, potreb, kjer tudi niste povsem svobodni. V tem tednu postorite kaj za rastline, ki vas obkrožajo. S homeopatskimi pripravki jim lahko pomagate okrepiti povezavo z nebesno noto, torej s planeti in ozvezdji. Zalijte jih s kristalnim eliksirjem iz roževca, po potrebi jih pognojite, rahljajte rodovitno prst, jih presadite, obrežete pa jih le v primeru padajoče Lune, kar trenutno velja. Preizkušnja drugega tedna je obvladovanje vitalnih procesov, na primer dihanja, prebavljanja, ritma srca. Vrlina, ki naj bi jo razvili, se imenuje prava mera v govorjenju, prehranjevanju, počivanju, spanju, delu. Svojim letom poskusimo prinesti malce več življenja v pravem pomenu besede, zato poskrbimo za redno telesno vadbo, pijmo čaje, si mažimo boleče sklepe, poskrbimo za ožilje, procese dihanja, prebave, presnove.

3. adventni teden

Prižgana tretja svečka oznanja fazo, v kateri bo v prevzgoji naš duševni svet, kamor uvrščamo jezo, žalost, strah, skrbi, neučakanost, egoizem, antipatijo. Sile skušnjav nas bodo napadle skozi tri sposobnosti duše: razmišljanje, čustvovanje in udejanjanje. Če skušnjav ne bomo prepoznali in jih presegli, bomo postali lažnivci, prevaranti v razmišljanju in govorjenju, čustva bodo postala hinavščina, moč volje pa nestrpnost in netoleranca. V tem tednu moramo biti še budnejši, da bomo sposobnostim duše omogočili zdrave povezave. Misli bodo morale postati čistejše, torej bolj prave, resnične in dobre, čustva naj bi postala pogum, volja pa naj ne ostane nestrpnost, temveč sila delovanja v svetu ali moči služenja božanski volji. Pomembno je, da je vaša energija usmerjena v vas. Vstopamo tudi v energijsko najmočnejši teden pred solsticijem 21. decembra, zato bodite pozorni na vse. Tema in svetloba se bosta izmenjavali tako v vas kot okoli vas, tudi z vremenskimi spremembami, vpliv retrogradnega Merkurja pa bo stvar samo še poslabšal. Bodite v 'centru' in ne vstopajte v dramo okoli sebe. To je čas čiščenja.

Bodite v 'centru' in ne vstopajte v dramo okoli sebe. To je čas čiščenja.

4. adventni teden

Na namiznem venčku prižgemo še zadnjo, četrto svečko. Štirje svetovi in dimenzije bivanja tako ostajajo za nami in prišli smo do božiča, do rojstva Jezusa v nas. Naš jaz se v predbožični noči odpravi v tempelj višjih poznavanj, k pijači spominjanja in pozabe. Šele na tej stopnji duha lahko razvijemo vrlino, ki se imenuje modrost, kar pomeni, da bodo naše misli, ideje, besede ogrete s toplino in ljubeznijo srca. Zadnji teden nas čaka zelo pomembno delo na duhu, v duhu ali v nas kot bistvu. Pridobili naj bi vsaj eno manjkajočo krepost ali vrlino oziroma jo vsaj okrepili. V mislih imam moči sočutja, sočutja do bližnjega, pomoči potrebnega. Okrepimo si lahko vero v obstoj duhovnega sveta in zavedanje, da ga ni izziva, ki ga z njegovo pomočjo ne bi mogli razrešiti. Lahko se potrudimo izgraditi še bolj zdravo in modrejšo življenjsko filozofijo in moč odpuščanja. V mislih imam tudi nekatere tehnike odpiranje čaker, dvigovanja moči kundalini energije, mnoge načine zdravljenja s polaganjem rok itd. Čakre so se namreč nekoč vrtele v nasprotno smer, kot se vrtijo danes. Njihovi zaprti 'lističi' pa se varno, zdravo odpirajo le skozi naš osebnostni razvoj. Moči spodnjih čaker še vedno nismo dodobra ozavestili, zato jih tudi nismo sposobni popolnoma obvladovati. Skušnjave četrtega adventnega tedna nas hočejo narediti trdnejše, da bi manj govorili, ne le delali, služili denar, ampak predvsem služili svojemu namenu. Skušnjave in možnosti pridobivanja kreposti se v adventnem obdobju pojavljajo vsako leto. Vsakokrat so drugačen izziv, predvsem so zahtevnejše in močnejše. V teh dneh poskušajte razrešiti vsa nesoglasja v medosebnih odnosih in se tudi opravičiti, če le zmorete. Ključ v teh štirih tednih adventa naj bo: ali se še znate spontano nasmejati in večino dneva, v dobri volji, živeti sedanjost? Prijetno odpuščanje in preživite prijetne predpraznične dni, v zavedanju, da ste prisotni, tukaj in zdaj.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji