PSIHOLOŠKA ASTROLOGINJA

Prihaja leto ekspanzije!

Objavljeno 30. december 2014 13.30 | Posodobljeno 30. december 2014 13.30 | Piše: Taja Zuccato

»Vsi komaj čakamo,« prizna Shana Flogie, psihološka astrologinja, »da se Saturnovo leto konča, res ni bilo lahko.

Pred nami je čas, ko se bodo meje odprle.« V slikovitem prostoru, kjer sicer sprejema stranke, tokrat z veseljem sprejme povabilo na napoved leta 2015. V ozračju je vzdušje pričakovanja …

Če se najprej ozreva za trenutek nazaj, pravite, da je sistem že leta 2012 začel pokati. Gre za zloglasno leto, ko je prišla v ospredje teorija o koncu sveta! Kaj se je v tem času dogajalo in zgodilo z ljudmi na kolektivni ravni?

Tako je, oktobra 2012 se je začel 18-mesečni cikel zavedanja, kaj se moramo mi ljudje kot duše naučiti, torej naš razvoj. Napovedi pišem na podlagi znanja iz psihološke astrologije, numerologije, kabale, ciklov po arhetipih tarota velike arkane in uvidov, ki jih dobivam, tako da gre pri napovedih za celosten vpogled. Ko govorim o 18-mesečnem ciklu, govorim o obdobju, ko se zamenjata znamenji luninega sečišča. V astrologiji sta lunini sečišči točki, ki govorita o karmi, torej naših lekcijah in darovih, ki jih prinašamo kot duša, in o darmi, ki kaže na to, kaj moramo zdaj v tem življenju doseči. Oktobra 2012 je bila najprej aktivacija na osi škorpijon–bik, kar pomeni, da je bila vzpostavljena paradigma med duhovnim in materialnim. Ta energija je v ljudeh vzbudila zavedanje, da je nekaj zares treba spremeniti. Veliko se jih je začelo zavedati sebe: kaj je sploh moja naloga tukaj, kaj je moj resnični poklic, veliko je bilo odločitev in ločitev vseh vrst, sprememb vseh vrst pri delu, službah, začeli smo se resno spraševati po svojem poslanstvu. Zbujati se je namreč začel duhovni del, ki je spregovoril, da obstaja še nekaj več in da to močno vpliva na nas. Aprila letos pa se je aktivirala druga dinamika karmične osi, tehtnica–oven, ki bo trajala novih 18 mesecev. Zdaj bo kolektivna vrednota tema odnosov nasploh.

Kaj glede odnosov torej lahko pričakujemo v letu 2015? Se bo prepad med državljani začel manjšati, bo sosed prijaznejši do soseda, prijatelj bolj zvest prijatelju? Vidite manj tožb, manj umorov, manj nasilja v družinah?

Leto, ki je pred nami, bo pod taktirko arhetipa pravice, ki je splošno načelo ravnotežja in povezave. Zdaj si bomo malce oddahnili in odpočili od silnih sprememb preteklega leta. V temu času bo možnost, da uravnotežite stvari, ki so bile doslej neuravnotežene. To velja za uravnotežanje denarnih in pravnih zadev, posvečanje zdravja in praktično razvijanje novih stvari. Iluzij, razočaranja in varanja samega sebe ne bomo mogli več prenašati, prav tako bomo to težko prenašali pri drugih. In še to, v državi velja zakon, da sosed sosedu ne sme pomagati … To veliko pove, kje smo. Vendar, v tem letu imamo velike možnosti za premik! V ospredju bo pomembna vrednota: potrpežljivost. Vsi, ki so bili in bodo potrpežljivi, bodo nagrajeni. To pomeni, da bo potrpežljivost dejansko prinesla rezultat: obilje, nov začetek in harmonijo. Od konca januarja bo še posebno poudarjena strpnost do drugačnosti. Čas okoli spomladanskega enakonočja bi bil sicer lahko še nekoliko turbulenten, ker bo takrat mrk, potem pa se proces karmične osi oven–tehtnica konča, kar pomeni, da iz sindroma ovna »jaz, jaz, jaz« prehajamo k simbolu tehtnice, torej medsebojnemu sodelovanju.

Energije se bodo od pomladi usmerile na povezovanje in odprtje mej na tuje trge, zato je velika verjetnost, da se bodo zapleti, ki so se pokazali ob koncu tega leta, začeli konstruktivno razreševati s sodelovanjem, kar bo prav tu ključno.

Leta 2014 večina ni mogla ravno prehvaliti. Arhetip, ki bo vladal v 2015, pravite, bo vidik pravice, pravičnosti. Kam vse bo posegla pravica in kako se bo to izražalo?

Letošnje Saturnovo, torej karmično leto je bilo leto majhnih korakov, ko nismo mogli več preskakovati izzivov na poti niti si zatiskati oči. Prekinjale so se številne stare stvari, odnosi ter vzorci iz leta 2007, ko je bilo prav tako Saturnovo leto in so se dinamike dušnih dogovorov začele končevati. Okoliščine, ki smo jim bili priča, so mnogim spremenile pot usode, ki je vsekakor, dolgoročno gledano, samo možnost napredovanja. Letos so šle konfiguracije iz leta 2007 na višjo raven, bilo je leto sprememb, premikov, velikih selitev, migracij, transformacij in velikih naravnih katastrof. Pri tem moramo vzeti v zakup tudi ves inženiring kemičnih sledi (chemtrailsov) in kolektivnega eksperimentiranja, ob katerem se zastavlja vprašanje, koliko se človek lahko gre boga. Narava je jasno pokazala zobe, kot odziv na človeško manipulacijo uporabe razpršil, strupov in drugih škodljivih snovi. Nismo vsemogočni, še vedno obstaja tanka meja med tem, kar je narava, in tem, kar je človek, kajti ljudje izhajamo iz narave, ne izhaja narava iz ljudi. Zdaj bomo morali mi uravnotežiti in poenostaviti stvari in odnose, ki so trenutno neuravnoteženi in kaotični. Zdaj bo pomembno, da vsem spremembam, ki smo jih naredili v preteklem letu, damo pomen. Za ohranjanje ravnotežja sta pomembna dva načina, kako rešiti oviro ali problem, in sicer: odkrito sporazumevanje in hitra dejanja, to pomeni delovanje brez silnega zadrževanja ali nenehnega prizadevanja. Ravnotežje ponavadi porušimo prav s pretiranim razčlenjevanjem samega sebe, čezmernim razsipavanjem energije, saj prav s tem najpogosteje povzročimo v sebi zmedo in dvom. In ker nas to meče iz ravnotežja, hkrati pa nas lahko vodi v izčrpanost, lenobo in razne vzorce čustvene odvisnosti, moramo biti na to v letu 2015 še kako pozorni.

So same predispozicije leta dovolj ali je odvisno od nas, kako uspešno jih bomo izkoristili? Bomo bolje izkoriščali danosti naše dežele, več izvažali, se bolj cenili?

Leto 2015 je leto priložnosti, obilja in novih začetkov. To je Jupitrovo leto. Jupiter je planet tujine, potovanj, sodelovanja s tujino, pomoči, ekspanzije. Meje se bodo odprle. To prinaša močno podporo, da se bomo začeli povezovati, združevati, če bomo malo pomolili glavo iz lastnih zakoreninjenih okvirov in pogledali, kako delujejo sistemi drugod, našli in uporabili kakšen dober zgled. Odvisno je seveda tudi od nas, koliko bomo potegnili od energetske podpore leta, ki prihaja. Določene stvari bo namreč treba spremeniti, določene opustiti, to bo pokazalo, ali smo izdelali lekcijo letošnjega leta, torej ali smo zmožni nekatere stvari preseči. Učiti se bo treba povezovanja.

Energija leta 2015 nas podpira, zato izberite najboljše, kar vam prinaša življenje v danem trenutku.

Poglejva planet, delo znanstvenikov. Božji delec je znan, odpirajo se poti v vesolje. Bomo še bliže skrivnostim življenja?

Od leta 2000 se dogaja velik prelom. Blizu vrha smo že od leta 2012, zdaj je odvisno samo od tega, koliko bodo informacije curljale v javnost in kako dobro bomo novosti sprejemali ljudje. Smo resnično pripravljeni opustiti nekatere zmotne ugotovitve o nastanku sveta, zgodovinska dejstva in drugo? Težko je ustaviti pot kolektivne energije, vendar se kot družba peljemo proti zlomu, ko se bodo nekateri morda prav zaradi zakoreninjenih vzorcev pogleda na zgodovino popolnoma uničili. Veliko imamo lukenj v času. Danes zgodovino pišejo zgodovinarji, včasih so jo kronologi, ki so upoštevali astronomijo, znanje matematike, bili so veliko bolj v sozvočju z makrokozmosom, gibanjem planetov, saj so bili in so še zdaj planetarni premiki tesno povezani s ciklusi, ki se dogajajo na Zemlji, in seveda z zgodovinskimi dejstvi. Poglejmo samo polno luno in njen vpliv. Če razumeš vpliv planetarnih ciklov na Zemljine, veliko bolj razumeš tudi svoje lastne. Potem lahko užiješ maksimum tistega, kar ti ponuja določeno obdobje, pa naj gre za en dan, teden, mesec, leto.

V letu 2015 se bo začela ekspanzija, tehnološke inovacije, prosperirati bo začela vesoljska raziskovalna tehnologija. Pričakujemo lahko tudi nove odprave v vesolje, raziskovanje drugih planetov in njihovih satelitov, nova odkritja pa bi lahko prinesla novosti in večje spremembe v našem pogledu na razvoj vesolja in vesolje sploh. Tehnološke inovacije bi lahko v letu 2015 ponovno močno spremenile življenje ljudi. Informacijska tehnologija bo napredovala. Če vemo in poznamo tudi, da se informacije prevajajo prek vode, in da smo ljudje v 75 odstotkih sestavljeni iz vode, potem lahko sklepamo, kako pomembno je, s kakšnimi informacijami se obkrožamo, s kom se družimo, o čem razmišljamo. Tudi sami smo potemtakem »tekoči kristal«, kot so kristali silikatov naše razvojne tehnologije. Veliko bolj nas bodo zanimale tudi informacije o tem, kaj in kakšna semena bomo sadili, se nagibali k naravnemu poljedelstvu, živinoreji, vračali se bomo k izviru. Pomembno bo, kako bomo vzgajali otroke, kam bomo vlagali energijo. Del ljudi je že pripravljen na ozaveščeno življenje, ta bo počasi vnašal spremembe in spreminjal družbo v celoti.

Ženske. Že nekaj časa se zavedamo in na glas opozarjamo, da je nekaj hudo narobe ne le z družbo, ampak predvsem z žensko. Je mogoče pričakovati, da bo vedno več žensk na javnih položajih zgled ženskosti? Nam leto 2015 obljublja kakšen večji premik nazaj k lastni naravi?

Žal je ženska postala napol mačist, ki moškemu odvzema vso moškost. Potem se čudi, da ni pravih moških. Rada povem, da mora ženska svojega moškega kronati, on pa mora vladati. Pravi moški to priznava, kajti ženska je v odnosu navigator, moški pa je kapitan. Upoštevanje vlog, prava komunikacija, spoštovanje in sočutje so temelj dobre in uspešne partnerske zveze, družine in v končni fazi družbe. Ženske moramo delati na sebi, ampak še bolj bo treba! Prihodnje leto bo temu naklonjeno. Odnosi bodo stabilnejši, tudi samskim in razočaranim bo čas naklonjen za nekaj novega. Prihaja leto baby booma!

Mnogokrat mi potarnajo, da njihov moški ne želi z njimi na seminar, druženje ali predavanja. Hvala bogu, jim rečem. Pojdi ti, ti si tista, ki boš vnesla v dom spremembo. Kar moramo me vedeti, je, da moški razmišlja in deluje drugače, s čimer ni nič narobe, to je preprosto njegova narava. Ko se ženska iztiri, potrebuje čas, da se znova uravnoteži, da vse premisli. Moški pa potrebuje prostor in to je povezano z odmikom. Poleg odnosov z žensko bodo prihodnje leto moškim zelo naklonjeni tudi poslovni odnosi. Tudi potovanja, sodelovanje s tujino. Alfa samec ne bo več v modi, niti zasebno niti poslovno! Zdaj prihaja na vrsto vprašanje, kaj lahko midva skupaj kot partnerja ustvariva.

Alfa samec ne bo več v modi, niti zasebno niti poslovno! Zdaj prihaja na vrsto vprašanje, kaj lahko midva skupaj kot partnerja ustvariva.

Si lahko kaj od tega obetamo tudi v politiki, torej nekakšen zaton alfa samcev in vzpon plodnejšega sodelovanja? Kdo bi lahko bili glavni akterji, so to aktualni politiki, mladi, novi? Težko si je predstavljati, kako bi se lahko zgodili večji premiki, kje bi se začelo.

Zagotovo. Na političnem področju se bodo začeli premiki, saj smo trenutno v fazi prečiščevanja. Tudi politika bo začela težiti k večji harmoniji. Družbeno-socialni status bo treba uravnotežiti z ekonomsko naravnanostjo. Seveda se spremembe ne zgodijo čez noč, a že začetki takšnega delovanja kličejo k optimizmu. Tudi branže, ki so bile prej zelo samostojne in izolirane, se bodo začele povezovati. Zanimivo, da bo leto 2015 tudi veliko bolj naklonjeno bančništvu. Podjetja, ki so propadla, bodo zaradi te lekcije lahko iz temeljev zgradila nekaj novega. Na številne politične in gospodarske probleme bomo zdaj gledali s popolnoma drugega zornega kota. Zato pa bo potreben svež veter, mladi, ki bodo vnesli drugačen pogled na razrešitev in z drugim znanjem prinesli možnost, da se tudi utrjeni in izkušeni, ki so na položajih, naučijo še kaj novega.

Kaj napovedujete socialno ogroženim skupinam? Pa bolniškim sestram, policistom, gasilcem, ljudem, ki delajo za ljudi, se pri delu izpostavljajo nevarnostim, vendar sami komaj zaslužijo za preživetje?

Socialno ogroženim se lahko odprejo nove možnosti, tudi kakšna sprememba v sistemu. Ker se bodo odprle meje, bo tudi prihod tujih podjetij in novih poslovnih inovacij pripomogel, da dobimo nova delovna mesta, mnogi pa bi se lahko odločili za delo v tujih podjetjih. Ker se bodo energije od pomladi usmerile v povezovanje in odprtje mej na tuje trge, je velika verjetnost, da se bodo zapleti, ki so se pokazali ob koncu tega leta, začeli konstruktivno razreševati s sodelovanjem, kar bo prav tu ključno.

Mnogokrat mi ženske potarnajo, da njihov moški ne želi z njimi na seminar, druženje ali predavanja. Hvala bogu, jim rečem. Pojdi ti, ti si tista, ki boš vnesla v dom spremembo.

Bo narava še kazala svojo premoč? Kaj napovedujete za podnebje v prihodnjem letu?

V letu 2014 smo bili v arhetipu kočije. Ta vedno prinese spremembe, ker je bilo hkrati Saturnovo leto, smo plačevali za nazaj. Narava je izravnavala »krivice«, ki jih je človek zagrešil, prečiščevala je. Že lani sem napovedala veliko migracij in dejansko so se zgodile, tudi po svetu. Določeni deli izginjajo, na njih ni več razmer za življenje. Prihodnje leto bo bolj povezano s tem, da se bodo spremembe oz. posledice katastrof, ki so se zgodile v letošnjem letu, začele razreševati. Pridobivanje sredstev, urejanje, pomoč, sanacija. Uspešno pa bodo ljudje podajali tudi predloge, prošnje za denarno pomoč ali celo izvedli pisalne, uredniške ali raziskovalne projekte, s katerimi so se do zdaj mučili in se niso premaknili nikamor. V letu 2016 pa potem prihaja čas, ko se bo razčistilo do konca, kar se letos še ni, čas bo za bilanco.

Morda končava z zdravjem, fizičnim in duševnim. Vidite kakšen razplet z bolj zdravim odnosom do telesa kot tudi spoštljivim odnosom do sebe ter sočloveka?

Ko se bo v drugi polovici prihodnjega leta, tam nekje konec avgusta, aktivirala naslednja karmična os devica–ribi, bo tematika odnos med telesom in duhom. To pomeni, da bo duhovnost lahko postala naš način življenja in ne le modna muha, obvladovanje tehnik in kilometri prebranih duhovnih knjig, realno življenje pa v razsulu in prežeto z nezadovoljstvom. Pogled na zdravje in zdravljenje se bo spremenil. Ločevali bomo zrno od plev, upoštevati pa bomo začeli tudi novo tehnologijo, dognanja, uporabljali novo znanje, pristop k zdravljenju pa bo, kot sem že omenila, celosten. Zato ne dvomite o preteklih odločitvah, ki so bile posledica sprememb. Pred nami je čas, da postanejo naša življenja ponovno harmonična. Kreatorji življenja pa smo mi sami; kako dobro smo zasadili semena, bomo videli po tem, kaj bo iz njih vzklilo! Energija leta nas podpira, zato izberite najboljše, kar vam prinaša življenje v danem trenutku.

Deli s prijatelji