ZARADI ČESA SE KDO 
TRESE KOT ŠIBA NA VODI

Prestrašeni zodiak

Objavljeno 17. avgust 2011 11.31 | Posodobljeno 17. avgust 2011 15.00 | Piše: M. V.

Astrologi odkrivajo, česa se kdo glede na svoje Sončevo znamenje najbolj boji

Družabni dvojčki se najbolj bojijo samote
Oven

Marsovi varovanci so eni izmed najdejavnejših pripadnikov zodiaka. Radi zavihajo rokave, se vržejo v delo, zdrvijo čez drn in strn, pomerijo moči s kom na športnem bojišču, zlasti v ringu. Med njihovimi največjimi strahovi je, da bi bili zaradi bolezni ali katere višje sile prisiljeni dlje mirovati, da bi obtičali na enem mestu. Misel, da ne bi (z)mogli več početi nečesa, v čemer so dobri, jim vzbuja strah v kosteh. Kakor hudič križa se bojijo tudi dnevne rutine; njihova nočna mora je, da je dan enak dnevu in da že za teden, kaj šele mesec ali več vnaprej vedo, kaj natančno bodo počeli, kje in, seveda, s kom. Življenje brez izzivov in tveganj jim je duhomorno.

Bik

Značilne Venerine varovance uvrščamo med največje (čutne) uživače in lenobe živalskega kroga. To ne pomeni, da niso pripravljeni krepko pljuniti v roke, da bi si ustvarili dom in drugo premoženje, ki jim vliva prijeten občutek varnosti, zanesljivo pa, da znajo bolj kot kdor koli drug v prigaranem tudi uživati. Ničesar se ne bojijo bolj kot tega, da bi jim kdo (ali kaj) spodnesel tla pod nogami, da bi čez noč ostali praznih rok, ne bi več mogli uživati na svojem vrtu itn. Tudi katere druge nenadne spremembe – menjava službe, preselitev idr. – so jim vse prej kot dobrodošle. Muči jih strah pred negotovostjo, možnost, da bi bilo od jutri naprej vse drugače, da bi bili prisiljeni narediti korak v neznano, skratka, tvegati.

Dvojčka

Pravi Merkurjevi varovanci so urni kakor živo srebro, hitro delajo, čutijo, še hitreje mislijo. Odločitve sprejemajo sproti, tako nenadno, kot se pojavljajo možnosti, to pa tudi pomeni, da kdaj še sami pri sebi komaj sledijo, kaj so komu obljubili, v kaj so se podali. Po eni strani jih straši to, da bi jim bilo življenje enolično, dan enak dnevu in bi ne imeli možnosti izkusiti tisoč in ene reči, po drugi pa to, da bodo prenagljeno privolili v nekaj, kar jih bo za dlje zavezalo nečemu (ali nekomu), tega pa si v resnici ne želijo. Velika nočna mora jim je pristati na samotnem otoku, kjer se nič zanimivega ne dogaja, predvsem pa, kjer so prisiljeni biti sami sebi edina družba.

Rak

Pravim predstavnikom Lunine vrste je v življenju najpomembnejše, da lahko uživajo v varnem in udobnem zavetju doma, obdani z ljudmi, ki jih imajo radi (in oni njih), torej sorodniki več rodov hkrati in dobrimi prijatelji. To pa tudi pomeni, da se najbolj bojijo tega, da bi izgubili ljudi, ki so jim najbolj pri srcu. Tudi misel, da bi jih neka višja sila pregnala od doma, da bi se znašli na cesti kot brezdomci, da ne bi mogli poskrbeti niti zase, kaj šele za tiste, ki jih imajo radi, jim nažene strah v kosti. Rak, ki se znajde brez topline doma, trpi in usiha kakor riba na suhem. Straši jih tudi misel, da bi bili priča (ali žrtev) dolgotrajne, neozdravljive bolezni.

Lev

Sončevi varovanci so na življenjskem odru radi v središču pozornosti, blestijo v glavnih, ne v stranskih vlogah, občudovanje občinstva jim je vsaj tako pomembno kot to, da imajo streho nad glavo in vsak dan sproti kaj za pod zob. Če niso deležni priznanj in hvale za svoj trud in delo, venejo kakor cvetlice brez vode. Najbolj se bojijo, da bi jim njihovi drzni načrti spodleteli, da ne bi želi uspeha. Muči jih namreč, da bi ljudje, če ne bodo vsak dan znova naredili kaj posebno sijajnega, vrednega hvale, nanje kar pozabili. Tudi to, da bi jih ljudje kar vsevprek prezrli, ker pač niso nič posebnega, ovca v čredi, ne pa njen pastir, jih silno straši.

Devica

Značilne merkurjevke imajo rade red in čistočo, v dobesednem in prenesenem pomenu. Preganja jih misel, da bi bile kdaj prisiljene živeti v nesnagi, muči jih, da bi one ali kdo od bližnjih hudo zbolel, ker bi se česa nalezel. Rade imajo vse pod nadzorom, najbolj zaupajo sebi, zato se bojijo, da bodo zaradi bolezni ali česa drugega kdaj odvisne od drugih, ko bodo morale prositi, celo rotiti za pomoč. Strah jih je tudi, da v odnosu do česa ali koga ne vedo dobro, pri čem so. Najhujša nočna mora zanje je, da ne bi mogle predvideti, kam kaj (v službi ali pri čem drugem) pelje, grožnja, da jih bo kaj (kdo) prisililo v korak v neznano, na katerega se ne bi mogle dobro pripraviti, jih plaši in hromi.

Tehtnica

Značilne predstavnice Venerine vrste z vsem svojim bitjem verjamejo, da biti človek pomeni živeti v sožitju z ljudmi, komu (čemu) pripadati, drug drugega imeti rad, drug z drugim sodelovati, si pomagati. Zaradi tega nas ne sme presenetiti, da jim je eden izmed največjih strahov ta, da bi se na svetu znašle same samcate, da jih drugi ne bi več marali v svoji družbi in bi jih osamili. Morda se bolj bojijo le še tega, da bi se njim ali njihovim bližnjim zgodila velika krivica, ki je ne po sodni ne po drugih poteh ne bi mogle popraviti. Kot ljubiteljicam vsega lepega jih lahko zagrabi tudi panika, da jih bo ujel dež, zaradi česar se jim bosta skazila pričeska in ličilo, da jim bo šla zanka na najlonkah ipd.

Škorpijon

Pravi plutonovci življenje (in ljudi) doživljajo in jemljejo zelo resno. V mislih, dejanjih, posebno pa čustvih jim niti približno ni do šale, če komu kaj obljubijo (ali se komu zaobljubijo), so mož beseda, enako pa pričakujejo tudi v zameno, sicer so nagnjeni k maščevanju in temu, da vzamejo pravico v svoje roke. Najbolj se bojijo, da bi jih ljudje, ki so (se) jim zaupali in jim veliko pomenijo, jemali zlahka, samoumevno, plitvo in površno, jih pustili na cedilu ali pa se jim celo za hrbtom posmehovali. Ko škorpijon ljubi, to počne z vsem svojim bitjem, zato je njegova najhujša nočna mora, da mu globoka čustva ne bi bila vrnjena.

Strelec

Jupitrovi varovanci so po duši pustolovci in nomadi, čez vse cenijo prostost in širino, ki jim omogočata, da v telesu in (ali) duhu potujejo, kamor jim srce poželi. Najbolj se bojijo, da bi se znašli v okoliščinah, zaradi katerih bi bili utesnjeni, bi imeli zvezane roke in noge, tudi oči. Pa ne samo dobesedno, da bi bili ugrabljeni ali da bi se znašli v dvigalu, ko se to pokvari in ne bi mogli zbežati na plano, ampak tudi v prenesenem pomenu, da bi se čemu (ali komu) tako zavezali, da bi zaradi gore odgovornosti, ki so jih (ne)prostovoljno sprejeli nase, ne bi mogli več premakniti niti za ped, da bi kar obtičali. Strelcev je tudi groza »lepljivih« ljudi, ki se jim obesijo za vrat in se jih nikakor ne morejo otresti.

Kozorog

Značilni predstavniki Saturnove vrste trdno verjamejo, da se počasi daleč pride. Po duši deloholiki, ki se najraje zaprejo v varno zavetje svoje pisarne, kjer lahko v miru in potrpežljivo delajo in načrtujejo dolgoročni uspeh, raje vidijo, da jih ljudje ocenjujejo (in cenijo) po njihovem delu in dejanjih kot po besedah. Med kozorogi je presenetljivo veliko takšnih, ki jih muči trema pred nastopom, čeprav to pomeni le nadrejenemu prepričljivo predstaviti svoj načrt. Kolena se jim lahko začnejo tresti tudi, ko morajo navezati stik z neznanci. Najbolj pa jih je groza, da ne bodo zmogli predvideti vseh ovir na poti do cilja, zaradi česar jim bo tik pred zdajci spodletelo. Da, zelo jih je strah, da bi bil naposled ves trud zaman.

Vodnar

Predstavniki Uranove vrste so drugačni vselej in povsod, in na to so ponosni. Po srcu revolucionarji, ki najprej vidijo, kako (ne)napisana družbena pravila ljudi utesnjujejo, omejujejo in celo poneumljajo, se bojijo, da bodo zaradi višje sile kdaj prisiljeni živeti sredi zadrtih, togih starokopitnežev in konservativcev. Tlačijo jih lahko nočne more o tem, da ne bodo mogli spregovoriti. Biti vpet v veliki stroj organizacije, podjetja, stranke, česar koli, biti kolešček velike ure, ki mu je vnaprej določeno, kaj sme in česa ne, jim vzbuja strah. Morda se bolj bojijo le še tega, da bi lahko sami sebi utemeljeno očitali, da so postali prav takšni, kot so vsi drugi.

Ribi

Čeprav so prave neptunovke dobrodošla družba, saj rade volje nastavijo ramo utehe in znajo sočustvovati s tujimi križi, to še ne pomeni, da so po naravi družabne in da jih mika navezovati stike z neznanci. Prav nasprotno, raje opazujejo in so nagovorjene, kot da bi same nagovorile. Mnoge med njimi muči strah pred nastopanjem v javnosti. Vajene so, da jim drugi zaupajo svoje skrivnosti, znajo jih tudi čuvati, a le redke med njimi celo najbližjim zaupajo svoje največje skrivnosti, dvome, strahove in skrbi. Tresejo se kot šiba na vodi, da bi bile izpostavljene ali razgaljene pred množico (neznancev), da bi kdo zlorabil njihovo zaupanje in na veliki zvon obesil, kar mu je bilo povedano na štiri oči. Groza jih je tudi vsakršne zlorabe in mučenja.
Deli s prijatelji