SPOMLADANSKO ČIŠČENJE

Naj doma zavlada 
pozitivna energija

Objavljeno 12. april 2017 18.10 | Posodobljeno 12. april 2017 18.30 | Piše: A. F.

Ko stopite skozi vrata svojega doma in jih zaprete, bi morali občutiti olajšanje in pomirjujočo energijo, ki vlada v njem.

V domu, napolnjenem s svežo energijo, se bodo bolje počutili vsi družinski člani. Foto: Shutterstock

Dom je prostor, kjer se moramo počutiti udobno, varno, a žal je resničnost pogosto drugačna. Stres, ki ga vsak dan doživljamo v službi ali drugje zunaj doma, prinesemo s seboj v prostor.

Slaba, težka energija se zažira v vse kotičke, v pohištvo, zavese, preproge … Na dolgi rok vam to začne škoditi, pogosto ste utrujeni, slabo spite, lahko vam celo načne zdravje. Odločno se znebite negativne energije, pomlad je pravi letni čas za to! Zunaj je sonce, vse cveti in povsod so dobre vibracije. Naj vas to spodbudi, da se lotite spomladanskega čiščenja prostorov tudi na energijski ravni.

Napolnite dom s svežim zrakom

Najbolj preprost in učinkovit način, da premešate energijo v prostoru, je, da na stežaj odprete vsa okna in spustite v dom svež zrak in sončno svetlobo. Slabo energijo pometite ven – zares si lahko pomagate z metlo. Par minut posvetite cilju, da iz doma odstranite vso slabo
energijo, in jo pometajte ven skozi okna. Za še večji učinek si lahko vizualizirate, kako tok slabe in mračne energije skozi okna zapušča vaš dom.

Poživite energijo z rožami

Rastline so del narave, ki jo lahko prinesete v svoj dom. Njihova energija je čistilna in poživljajoča. Napolnite stanovanje ali hišo z njihovimi vibracijami. V vsak prostor postavite kakšno rastlino. Popolnoma nepomembno je, ali je to lončnica, dišavnica ali sveže rezano cvetje, odločite se glede na prostor.

Posujte 
preproge s soljo

Sol je znano in učinkovito sredstvo za čiščenje negativne energije. Različne alternativne vede jo uporabljajo različno. Eden preprostejših načinov je, da sol posujete po preprogah, lahko tudi predpražniku, počakate kakšno uro in jo potem posesate. Če se le da, z globinskim sesalnikom. S soljo pa lahko napolnite tudi nekaj skledic in jih postavite po kotih doma, saj se tam slaba energija najraje zadržuje. Po vikendu spomladanskega čiščenja si v nedeljo zvečer pripravite tudi čistilno kopel zase: v kad vsujte pest grobe morske soli in se namakajte ob prijetni glasbi in vonjavah.

image
Po končanem čiščenju doma to privoščite tudi sebi, svojemu telesu in duši – s solno kopeljo. Foto: Shutterstock

Preuredite prostor

Kadar se vam zdi, da je energija v domu zastala, jo lahko na hitro premešate, tako da prestavite nekaj kosov pohištva – in soba dobi novo podobo. Ko boste končali, boste začutili olajšanje in občutek ravnovesja v svojem domu.

Čistite z dimom belega žajblja

Najboljši pomočnik pri preganjanju slabe energije je zagotovo šopek belega žajblja. Tesno ga povežite v snop, prižgite in z dimom očistite prostore. To naredite v vsakem prostoru, pri tem pa snop vrtite v nasprotni smeri urinega kazalca. Tako lahko negativne energije očistite tudi sebe. Začnite pri nogah in v nasprotni smeri urinega kazalca vrtite snop belega žajblja navzgor proti glavi. Po končanem čiščenju lahko v prostoru prižgete na primer še kadilo z vonjem sandalovine ali ga osvežite z vonjem sivke.

Zavzemite prostor

Včasih se nam zdi, kot da so naš dom zavzele nenavadne energije, in čutimo, kako se v nas zaletavajo težave in energija drugih. Svoj prostor morate dobiti nazaj, zato se odločno sprehodite po stanovanju ali hiši. Predstavljajte si, kako odrivate drugo energijo, lahko pa tudi na glas izrečete, da ste si vzeli nazaj svoj dom in da bo od zdaj v njem vladala le dobra energija.

Zaščitite se s 
črnim turmalinom

Ta izjemni kristal posrka vase negativno energijo in je tudi sicer primeren kot zaščita pred slabimi vibracijami. Kristale črnega turmalina razporedite po domu, še posebno bo učinkovit v prostorih, kjer imate televizijo, računalnike in druge elektronske naprave. Tako bo uravnovesil energijo in vi se boste počutili veliko bolje. Kristal pa lahko nosite tudi v obliki obeska ali ga spravite v žep in se tako še dodatno zaščitite pred slabo energijo, ki bi jo lahko prinesli v svoj dom. 

Deli s prijatelji