NAPOVED ZA DECEMBER

Mesec, ko lahko umre vaša stara identiteta

Objavljeno 13. december 2017 16.40 | Posodobljeno 13. december 2017 16.42 | Piše: Shana Flogie

V novembru so padale maske. Če niste prekinili vzorcev preteklosti in spustili svojega prav, vas je lahko ego dobesedno obesil. In zdaj? Pred vami je faza konca, da bo nov začetek mogoč. December prinaša obdobje ponovnega rojstva v smislu popolne preobrazbe.

Idealen čas v tem obdobju bo za inventuro, da postorite vse, kar ste prelagali ali s tem odlašali.

Morda imate občutek, kot da ste bili na potovanju, ki vas je izzvalo in prebudilo. Morda vam ni tuj niti občutek, kot da se zdaj vračate iz podzemlja spremenjeni, pomirjeni in predvsem brez maske. Energija meseca vas bo podpirala, da greste vase in v svoje življenje ponovno umestite vse, kar ste se naučili.

Opuščanje kot simbol razvoja

Energija decembra je pod taktirko arhetipa smrt, rojstvo, ki ne označuje vaše dobesedne smrti, ampak nasprotno. To je mesec, ko lahko umre vaša stara identiteta in nekatere vrste medsebojnih razmerij. Lahko se odločite, da se ločite, opustite ustvarjalne projekte ali oblike dela, hkrati pa se lahko rodi v vas želja po začenjanju novih razmerij, projektov, kariere in izražanje novih delov lastne osebnosti. Ta simbol lahko predstavlja tudi prekinitev razmerja s škorpijonom (s komerkoli, ki je rojen med 22. oktobrom in 22. novembrom), mogoče pa ste v škorpijonovem mesecu izgubili stik s pomembno osebo ali ste doživeli spremembo v nekem razmerju. Bolj kot karkoli drugega pa ta simbol rasti zahteva, da opustite vse, na kar ste navezani po nepotrebnem, saj je zdaj čas, ko se lahko podate novim doživetjem naproti. Ob koncu leta boste lahko dobesedno pometli s tistim, kar ste predelali in prerasli.

Vi, pa vendar ne več vi

Šli boste skozi 'talilni lonec' in se ponovno vrnili v življenje spremenjeni, prenovljeni, odločeni, da želite znova. Vi, pa vendar ne več vi. Zdaj ste na vrsti vi in ni se vam treba bati. Strah vas bo le ranil, vaš pogum med preizkušanjem vztrajnosti pa vam bo pokazal veliko novega potenciala. Odložite strah in sledite navdihu novega. Lekcije so bile potrebne, saj so vas naučile resnico o okrevanju od žalosti in odvisnosti, kako se soočiti s tem, česar se bojite, in kako vseeno iti naprej. Zdaj ste v procesu globoke transformacije. Ko vstopite skozi ta vrata in se soočite z neznanim, najdete novo upanje, še preden si boste drznili sanjati o tem. Tisti trenutek, ko boste stopili v akcijo, boste spremenjeni. Bolj kot boste pogumni, bolj boste osupli nad svojimi sposobnostmi. Intelektualno to veste, a vaše telo okleva ob odgovornosti, ki jo bo prinesla ta transformacija. Zaupajte in ukrepajte. Vaš strah skriva večjo dilemo; to je, da niste svoj pravi jaz in da ga sploh ne poznate.

Ne podpisujte pogodb in se ne dogovarjajte za nove projekte.

Postali boste bogatejši in srečnejši

Prav ta stopnja bo razkrila vaša duhovna prepričanja, prinesla integriteto, vas čustveno odprla in postali boste bogatejši in srečnejši v vseh pogledih. S tem preizkusom poguma boste razbili iluzorno prepreko, ki leži med vami in vašo pravo ljubeznijo do sebe. Naučili se boste ljubiti to neodvisno integriteto znotraj sebe, opomogli si boste od pogojevanja in se pojavili resnično pripravljeni na nove podvige. Pridite skozi vrata. Ničesar se ne bojte, saj boste zdaj končno videli.

Še zadnjič Merkurjev obrat

Še zadnjič v tem letu nas čaka tretji Merkurjev obrat v retrogradno gibanje, od 3. do 22. decembra, v znamenju strelca. Merkur vlada komunikaciji, povezovanju, trgovanju in selitvam. Ker bo v ognjenem elementu, bodo vaše misli pod vplivom hrepenenj, verovanj, upanj, pričakovanj in vizij, ki bodo usmerjene v prihodnost. Prav v obdobju retrogradnega Merkurja pogosto prihaja do nasprotovanj, zastojev in nesporazumov. Iz tega razloga je dobro vedeti, da se dogovori, ki bi bili sklenjeni zdaj, na koncu lahko izkažejo kot nestvarni, nejasni ali pomanjkljivi. Če res ni nujno, ne potujte, saj se lahko sproži kup nepredvidljivih situacij, naravnih nesreč, nenadnih odpovedi, prometnih zamaškov in kaosa, nevšečnosti, zamud in zapletov pri poslovnih dogovorih, zato raje ta čas izkoristite za delo na sebi, duhovno rast in učenje. Idealen čas v tem obdobju bo za inventuro, da postorite vse, kar ste prelagali ali s tem odlašali: da pospravite pisalne mize, omare in naredite revizijo delovanja. V temu obdobju lahko opravite tudi dela, s katerim ste v zaostanku, dokončate nezaključene projekte ali šolanje, čas je dober za obnavljanje dogovorov in projektov. Celotno obdobje je veliko bolj namenjeno prodaji rabljenih stvari kot nakupu novih. No, z res pomembnimi nakupi in investicijami raje počakajte, da vam na koncu ne bo žal.
Ne podpisujte pogodb in se vsekakor ne dogovarjajte za nove projekte, kajti na koncu bi lahko sledilo razočaranje, ker iz vsega skupaj, razen megle, ne bi bilo nič, ali pa se boste ob vnovični retrogradni fazi v letu 2018 ponovno ukvarjali z isto temo.

Dobesedno boste pometli s tistim, kar ste predelali in prerasli. Odložite strah in sledite navdihu novega.

Obdobje zmešnjave in čas za razmislek

Kadar je Merkur retrograden, se začne obdobje manjše zmešnjave, saj se lahko dogaja vse nemogoče. Lahko pričakujete tudi nenadne intervencije pri vseh inovativnih projektih, težave z omrežji, komunikacijsko infrastrukturo in internetne prekinitve, lahko se bodo stresala tla in bo prišlo do izbruhov vseh vrst zaradi okoliščin, ki se bodo pojavile zelo nenadno, nepričakovano in predvsem kot velik šok. Vseeno pa bo čas za notranji vpogled in razmislek. Pozneje boste videli, da je vse, kar bi se dogajalo v tem obdobju, moralo biti, da se bodo nekatere stvari v vašem življenju pokazale v povsem pravi in novi luči. No, februar v letu 2018 bo vsekakor mesec novega začetka, ko se boste postavili resnično na novo.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji