NAPOVED ZA 2018

Leto Venere, novih smeri in premaganih strahov

Objavljeno 30. december 2017 12.30 | Posodobljeno 30. december 2017 12.30 | Piše: Shana Flogie

Leto 2018 zaznamuje začetek nove smeri in mnoge bo odpeljalo v drugam. Vse brez pravih temeljev se je ob koncu leta 2017 porušilo, kar ni bila ljubezen, je odšlo iz vašega življenja. Za mnoge so bila pretekla leta ‘leta usode‘, saj ste hočeš nočeš morali stopiti na svojo pot.

Leto 2018 bo prelomno. Foto: Thinkstock

Udomačevali in obvladovali boste stare zveri v svojem notranjem svetu. Spraševali se boste: »Kaj je resnično moja strast?« Energija bo usmerjena k temu, da se izrazite na najboljši način.

Čutili boste, da ste premagali strahove, povezane s preteklostjo. Leto 2018 bo zelo ugodno za umetnost in javno nastopanje. V sebi boste odkrili neomejene zaloge moči. Privlačni boste, strast se bo vrnila, lahko se na novo zaljubite. Če ste v preteklih letih prekinili odnos, je zdaj priložnost, da se pojavijo novi, vam na kožo pisani partnerji. Zdaj lahko ustvarite partnerski odnos, ki si ga želite. Morda se simpatija, ki se že dlje kaže v vašem življenju, dokončno izkaže za pravo.

Energija ustvarjalnosti

Leto bo namenjeno vsem, ki razmišljate, da bi se česa lotili na novo ali ustanovili nekaj svojega – podjetje, blagovno znamko, izdali knjigo, si ustvarili družino. Nova poslovna ideja se lahko iz rodi iz hobija. Zdaj je prišel trenutek, ki ste ga čakali. Če boste delovali strastno in iz srca, je zmaga zagotovljena. Vibracija leta 2018 kaže jasnost o preteklosti, o trenutni situaciji in poti naprej. Strast bo poleg sprejemanja vodilo leta. Za doseganje rezultatov bodo potrebne iskrenost, zvestoba in dostopnost. Prebudil se bo občutek, da je vse na pravem mestu. Pogum in zaupanje v svoje sposobnosti bosta zdaj ključna, zato lahko pri ustvarjanju pričakujete uspeh. Tudi finance se lahko zelo popravijo. Če ste se v preteklem letu premaknili naprej, boste zdaj lahko poželi uspeh in zasijali v svoji slavi. V letu 2018 ustavite konje. Sprostite se, sodelujte in potrpežljivo počakajte na napredek. To ne bo čas za uporabo sile in agresije. Bodite miroljubni do prijateljev, družine in sodelavcev, saj boste le tako dosegli želeno, v očeh drugih pa boste najbolj dragocen človek.

2018 predstavlja leto nosečnosti, počasnega razvoja, premišljenega trenutka, napredovanja v izbrani smeri.

Arhetipa moč in sijaj 11/2

Zdaj boste pridobili mojstrstvo nad svojim življenjem in razumeli najbolj subtilne zakone vesolja! Številke razkrivajo veliko o vašem značaju, potencialih, željah in poteku dogodkov. Vstopamo v leto 11 – to je pomembna duhovna številka, ki je bila močan dejavnik pri mnogih svetovnih dogodkih. To leto bo prineslo nov občutek strpnosti v svetu, saj sprememb in inovacij ne bo več mogoče ustaviti ali jih prezreti! Zdaj se lotite svojih ciljev in sanj, ker ni boljšega časa za to!

Globalni premik zavesti

Ko sprejmete, da so vse stvari natanko take, kot so, si zmanjšujete trpljenje. Raven energije 2/11, ki jo to prinaša leto, želi, da zaupamo v semena, ki smo jih posadili lani. Med januarjem in septembrom se pripravite na rojstvo. V drugem delu leta potrpežljivo 'zanosite' zaupanje, da se bo 'otrok' – ideja, projekt razvil in 'se rodil'.

Osebna izbira v informacijskem kaosu

Leto 2018 bo prelomno. V devetletnem ciklusu, od leta 2008 do 2017, smo na političnem, družbenem in gospodarskem področju priča neverjetni širitvi. Naslednji devetletni ciklus, od leta 2017 do 2025, procesa ne bo upočasnil, vse bolj bo prevladoval informacijski kaos. Povsod po svetu se bo pojavilo veliko informacij, ki bi lahko omajale dosedanja odkritja, zgodovino in prepričanja. Velik razkorak bo med že znanim in na novo odkritim. Napad dezinformacij bo vse bolj agresiven in mediji bodo odigrali pomembno vlogo pri tem. Podatki bodo prihajali kot toča v nevihti. Živimo v dobi, ko smo bombardirani z informacijami prek naprav, pisnega gradiva, televizije, računalnikov, družabnih medijev, veliko informacij in podatkov pa je napačnih ali prirejenih. To otežuje našo sposobnost natančnega razumevanja, kaj se dogaja okoli nas. Če dejstva niso jasna, dvomi postanejo edina doslednost. Ključno vprašanje bo, kako se odločiti, če ne morete zaupati informacijam, ki jih prejmete.

image

Današnja izbira ustvarja jutrišnji svet

Največji izziv današnjega časa je, da se stvari premikajo z dramatično povečano hitrostjo in pogosto v temi, ki oteži jasno videnje realnosti ob izkrivljenih podatkih. Če povzamem: v času, ko imajo osebne odločitve večje posledice kot kadarkoli prej, bo naša zmožnost ločevanja dobrih informacij od slabih močno ovirana.

Pripravite se na spremembe

Spremembe po navadi pustijo posledice oziroma sledi. Nekemu dogodku sledi obdobje stabilizacije. Včasih se zdi, da se sprememba zgodi hitro ali dramatično, celo nenadoma in nepričakovano. Prav takšne spremembe, ki se zgodijo naenkrat, imajo ozadje, zgodovino, tudi opozorila, na katera nismo bili pozorni in jih nismo upoštevali. Prav zdaj, v letu 2018, se jih bo odvilo kar nekaj. Zgodile se bodo lahko tako nenadno, da jim bo težko slediti, zato se pripravite. 2018 je vibracija števila 2 – univerzalno leto se sprva sešteje v številko 11 (2 + 0 + 1 + 8 = 11, nato pa 1 + 1 = 2). Za občutljivo, čustveno zavestno 11 stoji mirujoča 2, zato lahko računate na čustveno leto, ki se bo dotaknilo vaših src bolj kot vsa prejšnja. Strast bo v letu 2018 prevladovala, kar je dobro, če jo poganjajo pozitivne sile, in ne tako dobro, če bodo prevladovale slabe. Vozimo se na tirnicah hitrega vlaka, zato se lahko zgodi skoraj vse, tudi tisto, česar si niti zamisliti ne morete. Zato pazljivo. Glasovi pohlepa, sebičnosti, strahu in ločevanja bodo letos vse glasnejši. Dobro pa bo, da boste opazili tudi povečanje želje po učenju, napredovanju, premagovanju, rasti, povezovanju in popravljanju.

Leto nasprotij

Ves svet bo občutil turbulenco leta, ki jo bosta povzročili strast in zmeda. Pa vendar, če bodo nekateri deli sveta doživeli velik preobrat, bodo drugi deležni izboljšav in napredka. To bo leto nasprotij. Po eni strani bomo blagoslovljeni z dobro voljo, obljubami, mirom in blaginjo, po drugi s hitrimi padci, nesrečami, nevihtami, vojnami in lakoto, ki jo ustvarja človek. Vstaje po svetu bodo pogostejše, saj bodo družabni mediji razkrivali razlike med političnimi sistemi in ljudje bodo množično prepoznavali to moč. Zatirane skupine se bodo morale veliko bolj potruditi za spremembe, enakost in temeljne človekove pravice. V dobi, v kateri nič ne ostane dovolj dolgo, bo hitro jasno, kdo je odgovoren in kje bo treba pritisniti. Posledično bomo lahko videli nekaj velikih, močnih voditeljev ali strank, ki bodo povzročile velike spremembe v svojih državah, zlasti tistih, ki so znane po zatiranju in verski nestrpnosti. Nemiri na Bližnjem vzhodu rastejo in se širijo v države, ki so trenutno razmeroma tiho. V ZDA lahko postanejo pretresi vsakodnevni del življenja, tako kot pogostejši protesti in spopadi. Naravne nesreče se bodo nadaljevale, nekatere bodo lahko povzročile podnebne spremembe (nevihte in požari, vulkanski izbruhi, potresi), pogosto na območjih, ki so dolgo veljala za stabilna in varna. Tudi naši finančni trgi lahko doživljajo veliko pretresov.

Kaos in pretresi so odsev globljega boja

Ker življenje na površju postaja vse bolj kaotično, nas izčrpava ali bolj realno sili, da iščemo odgovore v sebi. Intenzivna polarizacija, ki jo gledamo in se dogaja okoli nas, odraža tisto, ki se dogaja v nas med srcem in umom. Na primer lani ste se soočali z begunsko krizo ali z nekom, ki bi potreboval pomoč. Vaše srce je bilo takoj za to, da pomagate, jih nahranite, um pa vam je povedal, da ni prostora, da so drugačni od vas, da to ni vaša težava, da bo nekdo drug pomagal... Srce je subtilno, tiho, odprto, um pa je glasen, hitro reagira in je sodnik. Prepoznati, kdaj in kako, na kakšen način prisluhniti in komu, bo v tem letu lahko mnogim velik izziv in vprašanje.

Občutki – kraljestvo srca in logika – um

Vsaka odločitev, korak, ki ga naredi posameznik, narod, vera ali politična stranka, temelji izključno na teh dveh gonilnih silah. Nobenega tretjega vpliva ni, nobene druge možnosti. Nekje prevladuje srce, drugje um ali kombinacija obeh. Oba sta potrebna, saj eden brez drugega povzroča neskladje. Bolj sta nesorazmerna, večja je neskladnost.

Naredite pravo izbiro

Ampak kako? Današnje strupeno in kaotično okolje otežuje izbiro. Če je glasno, neškodljivo, hudobno, motivirano s strahom, pohlepom, nezaupanjem ali jezo, je um brez srca in je napačno. Nenehno. Brez izjeme. Če je nežno, toplo, ljubeče, pomaga ali zdravi druge ali je motivirano z velikodušnostjo, pogumom ali sočutjem, ste lahko prepričani, da izvira iz srca in je prav.

Vi ste glavni

Ne klonite in ne bežite stran od vsega, kar ni harmonično. Vedite, da je ves ta kaos tukaj za vas. Skrivna sila, ki povzroča pretres, nam pomaga izbrati ali nas prisili, da izberemo. Vedite, da bo prav informacijski kaos v mislih prinesel dvom in zmedo. Torej, kako se boste odločili? Morda namig. Če poslušate zvoke in slike, ki se dogajajo med ušesi, je to vaš um in ste lahko prepričani, da so nekateri podatki, shranjeni tam, povsem netočni. Bodite previdni, ker je um lahko prav grda zver. Če čutite nekaj blizu srca, če vas to čustveno prizadene, vas opomni na ljubezen in sočutje, če se hkrati počutite močno in nemočno, morate verjetno ukrepati. Ker ko govori vaše srce, govori resnico. V tem letu vladata števili 11 in 2. Lahko ste prepričani, da se vas bodo dogodki in pretresi globoko dotaknili – kot pričo ali udeleženca v kozmični igri.

Retrogradno gibanje planetov

Merkurjeva retrogradna faza v ognjenih znamenjih

22. marec–15. april 2018 v ovnu
26. julij–18. avgust 2018 v levu

16. november–6. december 2018 v strelcu, zaključi se v škorpijonu
Merkur, planet komunikacije in povezovanja, bo v letu 2018 retrograden v ognjenih znamenjih. Vaše misli bodo pod vplivom hrepenenj, verovanj, upanj, pričakovanj in vizij, ki so usmerjene v prihodnost. Veščini govorjenja in razmišljanja se lahko izražata na impulziven, entuziastičen in goreč način. Od sredine marca do aprila bo retrogradni Merkur v ovnu. Takrat bodite pozorni na izbruhe in nekontrolirane izjave, ki bi vas lahko veliko stale. Potreba po akciji se bo skrivala za energičnim načinom komuniciranja, nasprotovanjem in provokativnostjo, proces razmišljanja bo hiter, jasen in lahko boste improvizirali. Imate lahko pionirske misli, ne pa tudi potrpljenja s počasneži. Od konca julija do sredine avgusta bo v levu. Vaša komunikacija bo ponosna, vedra, dramatična, idealistična in romantična. Imeli boste močno potrebo po priznanju drugih. Pazite le na koleričnost in trdoglavost. Od sredine novembra do decembra pa se Merkur obrne v strelcu. Veščini govorjenja in razmišljanja se bosta izražali na impulziven, entuziastičen in goreč način. Morda boste že slutili, da nekaj ne bo, kot ste si zadali … Lahko boste preveč dramatični ali zavzeti v svojem rahlo fanatičnem načinu zagovarjanja stališča. Napredovali boste k idealom. Zdaj bo vaš proces razmišljanja filozofski, dobronameren, zaščitniški, ideološki. Pazite samo, da v tem obdobju ne boste raztresali mentalne energije. Sumničavost bo lahko tista, ki bi vas vodila v napetosti v odnosih.
Vpliv retrogradnega Merkurja
V času retrogradnega Merkurja imate lahko odlično idejo, posel ali vizijo za naslednji korak v odnosih, a kozmična energija vas zdaj ne podpira! Zato počakajte, da vaš projekt, odnos ali naslednji korak ugledajo zeleno luč in energijsko čistino. Prav v obdobju retrogradnega Merkurja pogosto prihaja do tega, da stvari ne vidite v pravi luči, veliko je nasprotovanj, zastojev in nesporazumov. Ta čas raje izkoristite za delo na sebi, duhovno rast in učenje. Ko je Merkur retrograden, se začne obdobje manjše zmešnjave, saj se dogaja nemogoče. Prav to zmešnjavo bo v 2018. podpirala še energija mrkov, ki prinaša preusmeritve. Lahko pričakujete tudi nenadne intervencije pri inovativnih projektih, težave z omrežji, komunikacijsko infrastrukturo in internetne prekinitve, lahko se bodo stresala tla in pride do izbruhov vseh vrst zaradi okoliščin, ki se bodo pojavile zelo nenadno, nepričakovano in predvsem kot šok. Pozneje boste videli, da je vse to maralo biti, da se bodo nekatere stvari pokazale v pravi in novi luči.

 

Nemogoče lahko postane mogoče

Veliko vprašanj o ljubezni se vam bo porodilo povsem nepričakovano. Ljubezen bo na preizkušnji. Pred vrati bo lahko tudi skušnjava v smislu prevare partnerja, da bi videli, če je tisto tam res tako bolj pravo. Venera je planet ljubezni, a tudi poželenja, strasti in spolnosti. Predstavlja vaše želje, hotenja in vse to lahko v temu obdobju ustvarja skušnjavo okusiti prepovedano.

Retrogradni Mars 2018

26. junij 2018–27. avgust 2018
Mars je planet delovanja, energije in želja. Retrogradni Mars se ne počuti dobro v kozorogu, zato ne deluje, kot bi moral, saj je občutek, kot bi hkrati pritiskali gas in zavoro. Učenje svojih občutij bo glavna lekcija. Ker je to konfiguracija stroge, militantne usmerjene moči, pri čemer lahko nenadzorovani izbruhi peljejo tudi v nasilje, vojno in izgrede na družbenem nivoju, bodite strpni.

Uran v znamenju bika

Uran vstopi v zemeljskega bika v maju 2018, to je dobrih pet mesecev za tem, ko je Saturn vstopil v kozoroga. Oba planeta zamenjata ognjeno znamenje z zemeljskim, kar je odlična novica. Njun ognjeni trigon, ki je vse leto 2017 zelo dobro in harmonično deloval, se nadaljuje v letu 2018. Kar ste ustvarjali v času ognjenih energij (Uran v ovnu, Saturn v strelcu), se lahko v letu 2018 prizemlji. Inovativni Uran v biku je v harmoničnem aspektu s Saturnom v kozorogu, ki vam lahko prinese konkretne nagrade za vaše ideje in začetke. Uran odpira kozmična vrata do znanja in vedenja, saj je višja oktava Merkurja. Tam, ker imate v svojih rojstnih kartah Uran, lahko vidite, kje boste deležni pritoka obilja v letu 2018.

Potrpljenje bo ključno

Od sredine maja 2018 bo tranzitni Uran v biku podprl Saturna v kozorogu. Tvorila bosta lep zemeljski trigon, ki bo prinesel svojevrstni red po letih kaosa in krize, rušenju sistema, političnih in gospodarskih pretresov. To bo čas, da se staro in novo uglasita. Velja omeniti tudi sobivanje Saturna in Plutona v kozorogu, ki bo prispevalo k temu, da smo lahko razočarani, če se reforme odvijajo prehitro in ne po temeljito premišljenih korakih. Možne so ovire pri doseganju osebnih ciljev, tudi močan občutek notranjih blokad, s katerimi se bomo soočali. Pomembno bo, da uporabite vsa znanja in izkušnje za uresničevanje cilja. Ta položaj planetov bo prinesel male kolapse v stari rutini in vse, kar smo se naučili in uporabljali že več let, bo lahko obsojeno na propad. Pred vami je leto sprejemanja. Sprejmite moč in sijaj, ljubite in negujte pozitivno plat življenja.

 


Planet, ki vlada letu 2018, je Venera. To je ženski planet, simbolizira privlačnost, ljubezen, okus – v smislu, kaj nam je všeč. Je jin, sprejemajoča energija, planet ljubezni, lepote, nežnosti, naklonjenosti in harmonije ter predstavlja skladnost. Vsaka disharmonija je zanjo nelagodje. Kaže željo po združitvi, iskanje ravnotežja z drugimi in je vzgib k iskanju lepote in ljubezni. Pooseblja tudi sistem vrednot.

Arhetipska ljubica

Ona je tam, kjer se zlomijo vaša srca. Je zvezda umetnosti in ostrih čutov užitka in lagodja, v srednjem veku so ji rekli ‘mala dobrotnica’. Zodiakalni znamenji, v katerih ima posebno moč, sta bik in tehtnica. V najstarejših časih je bila Venera zvezda nežne zaupljivosti; prva, ki je obdajala zaljubljence. Za astrologe je povezana z občutki pohotne privlačnosti in ljubezni. Venerino kraljestvo je svet nežnosti in ljubkovanja, srčnega občudovanja, miline, dobrote, tako uživanja kot lepote in srčnega miru, ki mu pravimo sreča.

Število 6 ima vibracije Venere

Vsi, ki imate rojstni duhovni življenjski simbol 6, boste zdaj cenili harmonijo, sočutje, ljubezen, romantiko in denar. V letu 2018 se kaže tudi magnetična privlačnost, lahko novo poznanstvo ali ljubezen. Lahko boste ljubljeni s strani prijateljev in partnerja, in če se boste navezali na nekoga, lahko ostanete vdani. V vaši naravi bo več idealizma in ljubezni kot seksualne sle. Najverjetneje pa boste urejali okolico in dom ter težili k harmoniji okoli sebe. Zdaj ne boste prenašali prepirov, neprijetnosti ali ljubosumja, slednje bi lahko zelo intenzivno doživljali, če bi vam grozila izguba nekoga ali nečesa, kar imate radi. Lahko pridobivate prijatelje, delujete kot pomirjevalec med njimi, sodelavci, poslovnimi zvezami in sorodniki. Na splošno bosta prijaznost in harmonija ključni.

 

 


Popolni Lunin mrk: 31. 1. 2018, ob 13.27, 11°37’ leva
Delni Sončev mrk: 14. 2. 2018, ob 21.05, 27°08’ vodnarja
Sončev mrk: 13. 7. 2018, ob 2.48, 20°41’ raka
Lunin mrk: 27. 7. 2018, ob 20.20, 04°45’ vodnarja
Sončev mrk: 11. 8. 2018, ob 9.58, 18°42’ leva
Mrki so prinašalci sprememb, saj vas odločno opomnijo na vse, česar v življenju niste uredili. Prinašajo tako začetke kot konce življenjskih obdobij. Vsako leto se zgodijo štirje mrki. Vedno delujejo v parih, ki si sledijo s 14-dnevnim razmikom – Sončni in Lunin, najprej v enem, čez pol leta pa v drugem, nasprotnem znamenju zodiaka. So sprožilci karmične osi, ki nam omogoča, da se na poti svoje usode premaknemo v skladu svoje darme – poslanstva. Znamenji na karmični osi pokažeta dinamiko in temo 18-mesečne faze. Prisilijo nas, da spremenimo smer. Če smo na napačnih tirih, nas dobesedno iztirijo, samo da se lahko vrnemo na pravo, ustrezno pot.
Mrki že od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna naključja, velike nesreče, lahko v nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, celo pretepe, škandale, umore...

Težave v komunikaciji

Čas mrkov ni ugodno obdobje za pomembne projekte in dejavnosti. Ne pozabite, da vam vladar meseca, niti druge planetarne konfiguracije ne prizanašajo, saj je to mesec zaključevanja. Sploh komunikacija bo pod velikim vprašajem, računalniške povezave in telekomunikacije, prometne zemeljske in zračne povezave, skratka, povezave vseh vrst bodo zaznamovale zamude, prepozna opozorila ali napačno prejete informacije in podatki, ki bodo poglobili zmedo med ljudmi in v okolju.
Mrki delujejo ciklično in vzajemno. To pomeni, da prvi mrk v nizu osvetli nepredelano temo ali življenjsko področje (v tem letu je v januarju), s katerim se potem ukvarjate. Mrk v juliju pa bo prinesel rezultat oziroma zaključek tega procesa. Odvisno je, kje imate v rojstni karti kakšen planet in na kateri stopinji, saj to kaže, kateri mrk je sprožilec vsebine, s katero se boste ukvarjali. Vsi, ki imate rojstno Sonce, Luno, ascendent, Venero, Mars ali osi rojstne karte v znamenju leva in vodnarja, boste pod drobnogledom, saj se za vas od februarja dalje začenja 18-mesečno obdobje transformacije. Za vsa zemeljska znamenja pa bo to čas realizacije, poželi boste, kar ste sejali.

Lunin mrk

Prinaša preteklost v sedanjost, torej nekaj iz preteklosti zaključite ter dokončate, lahko pa tudi požanjete na račun že vloženega truda. Vse, kar dobite v času mrka, je zasluga preteklega dela. Ta faza vam lahko tudi sname rožnata očala in vidite ljudi, situacije in odnose v pravi luči. Vse, kar se v tej fazi zaključi, se zares konča, poti nazaj ni več. 

Sončni mrk

Prinaša energijo prihodnosti v sedanjost in možnost realizacije – nove začetke ali vas preusmeri na drugo pot.

Nič ni jasno, vse je skrito

Pomembno je, kam vam pade mrk v rojstni karti, v katerih hišah bo deloval, saj te kažejo področje v življenju in temo.

 

Znamenje leva prinaša darmični princip, ki kaže, česa se boste učili v kolektivnem smislu. Ciklus se je začel v februarju 2017. Razviti se učite srčnost, ponos, dostojanstvo, ustvarjalnost, blišč, moč notranje obvladanosti, individualnost, očetovstvo, velikodušnost, neodvisnost od drugih, velikopoteznost, optimizem, instinktivno dojemanje, moč osebne volje in motivacije, vzpostavitev osebne avtoritete, oblasti in nadzora. Predvsem bo zdaj aktiven proces pri vseh, ki imate ali se odločate za lastne projekte. Čas bo, da se zanesete nase in poskrbite zanje. Najvišji izraz kreativne energije je spočetje in rojstvo otroka. Tako zna biti tudi to tema, s katero se v letu 2018 ukvarjate. Na drugi strani kaže znamenje vodnarja vzorce preteklosti, karmični princip, česa se moramo osvoboditi in kaj nas lahko slepi. Odvisnost od skupnosti, kolektivnega znanja, skupinske povezanosti, nagnjenost k nespremenljivim idejam in načelom, izvirnosti in nenavadnosti, konstruktivni miselnosti in inovativnosti, sledenje kolektivnim resnicam in mnenjem ter množičnim prepričanjem, univerzalni volji in skupinski časti. Treba bo razmišljati s svojo glavo.

Delujte iz srca

V letu 2018 bosta najpomembnejša januar in oktober. Januarja bo energija obešenca potisnil na plan še zadnje vsebine, ki so v lanskem novembru nakazale smer ali pokazale prst na storilce ali področja, kjer ne boste mogli več mižati. Saturn v kozorogu bo terjal davek lažnega, prikritega in kuruptivnega. Dolgo skrita dejstva lahko pridejo na površje in v teh mesecih se odkrivajo skrivnosti, pri katerih so izpostavljeni in vpleteni ljudje na visokih položajih. Februar, maj, junij in november so posebej občutljivi za naravne nesreče, lahko pa pričakujete tudi preobrat na finančnih trgih. April se osredotoča na vse, kar se tiče dela – pričakujete lahko stavke ali druge nemire, povezane z delom, zahteve po reformah ali upoštevanje glasu ljudstva.
V marcu in decembru se bomo osredotočali na zlorabo svobode, tako na nacionalni kot mednarodni ravni. Veliko se bo dogajalo in govorilo tudi o prebojih, ki prinašajo svobodo v kraje, kjer je do zdaj skoraj ni bilo. Pričakujete lahko hitre spremembe, veliko nemirov bo. Septembra in novembra prihajajo na površje čustva in strast, kar povzroča precejšen preobrat na svetovni ravni.


 

Deli s prijatelji