PRIBLIŽUJE SE

Baba Vanga napovedala konec sveta

Objavljeno 14. julij 2011 13.50 | Posodobljeno 14. julij 2011 14.41 | Piše: Oste Bakal

Tretja svetovna vojna naj bi se začela 11. 11. 2011

Ob čedalje hujših vremenskih nevšečnostih, potresih, neurjih, cunamijih, tajfunih, ter ob globalni gospodarski in socialni krizi in recesiji, pa ob protestih v Afriki in drugje po svetu niti ne preseneča, če vse pogosteje slišimo izraze: konec sveta, sodni dan in podobno.

Najbolj znana jasnovidka napoveduje konec sveta

Najbolj znana svetovna jasnovidka Vangelija Guąterova, bolj znana kot Baba Vanga, je v življenju do potankosti napovedala številne svetovne katastrofe, med katere sodijo začetek 2. sv. vojne, nesreča ruske jedrske podmornice Kursk, napad na Svetovni trgovinski center. In zato so mnogi prepričani, da ne gre dvomiti niti o njeni napovedi kemične vojne in konca sveta, še zlasti zaradi dejstva, da je napovedala tudi svojo smrt.

Konec se nam bliža

Baba Vanga je napovedala, da se bo vojna začela po poskusu atentata na štiri državnike in po sporu v Indiji, ki naj bi se zgodil leta 2010 ali 2011. Vanga je napovedala tudi znane spopade v Gruziji, kar je tudi prebudilo že dolgo pozabljeno prerokbo svetovno znane jasnovidke. Umrla je 11. avgusta 1996, petnajst let pozneje (torej letos avgusta) pa naj bi se začel konec vsega na tem planetu. Srhljivo pri tem pa je, da je starka napovedala tudi točen datum svoje smrti. Še pred smrtjo je napovedala tudi svojo naslednico, 10-letno slepo deklico iz Francije, o kateri naj bi se v prihodnosti še veliko govorilo.

Ko je leta 1980 starka napovedala: »Ob koncu stoletja, v avgustu leta 1999 ali leta 2000, bo podmornico Kursk zalila voda, kar bo objokaval cel svet«, so njene napovedi obsojali in jih razglašali za blaznost. Ko pa je nato avgusta 2000 podmornica Kursk dejansko potonila, so Vangine napovedi postale smiselne.

Pravilno napovedala 11. september

Leta 1989 je slepa starka dejala: »Groza, strah. Ameriška dvojčka se bosta sesedla pod napadi jeklenih ptic. V grmu bodo zavijali volkovi in prelita bo nedolžna kri«. Besede so seveda opisovale teroristični napad na Svetovni trgovinski center, ki se je zgodil 11. septembra 2001. Ameriški predsednik v času napada je bil George Bush, kar se v prerokbi kaže, ko omenja grmovje. Napovedala je tudi perestrojko v nekdanji Sovjetski zvezi in smrt princese Diane. Krožijo celo govorice o tem, da jo je v času 2. sv. vojne obiskal Adolf Hitler, ki naj bi njeno hišo zapustil vidno razburjen, saj naj bi mu Baba napovedala njegov neslavni konec.

Vangelija Pandeva Dimitrova
, po poroki Vangelija Guąterova, se je rodila 3. 10. 1911 v makedonskem mestu Strumica. V Bolgariji je živela od leta 1942 naprej. Vid je izgubila kot 12-letna deklica, saj jo je dobesedno odnesel tornado. Našli so jo zakopano pod kupom kamenja s peskom v očeh. Prerokovati je pričela, ko je imela šestnajst let, vendar so se njene sposobnosti razvile do najvišje stopnje šele po tridesetem letu. Trdila je, da so njene paranormalne sposobnosti povezane z nevidnimi bitji, ki ji pošiljajo informacije skozi čas in prostor.

Nezemljani so že med nami

Med bizarnejšimi napovedmi je omenila tudi, da bodo ljudje čez približno 200 let vzpostavili stik z Nezemljani, medtem ko nekateri izmed njih že dalj časa živijo na Zemlji. Nezemljani naj bi prihajali s planeta, imenovanega Vamfim.

Pri njej je iskalo pomoč več kot milijon ljudi, predvidela pa naj bi mnogo dogodkov, ki so se kasneje tudi dejansko zgodili. Od bombardiranja Beograda, 6. aprila 1941, do prerokbe smrti bolgarskega carja Borisa, ki jo je obiskal leto dni pred svojo smrtjo. Med drugim naj bi napovedala še potres v Skopju, točen datum smrti svojega moža.

Njeni možgani namenjeni raziskavam

Baba Vanga je umrla leta 1996. Pokopali so jo z državnimi častmi v cerkvi sv. Petka, njena sestra Ljubka pa je dovolila, da njene možgane znanstveniki podrobneje preiščejo. Zanimivo je, da je Vanga napovedala tudi cel kup dogodkov, ki naj bi se uresničili desetletja in celo stoletja po njeni smrti. In čeprav nekateri upajo, da se je motila (kar naj bi se tudi dogajalo, a le redko), ji skeptiki očitajo, da je bila v svojih napovedih nejasna in dvoumna (podobno kot slavni Nostradamus).
Kakšni so Vangini recepti za dolgo življenje?

Poleti bodite kar najdlje bosonogi (stik z zemljo je izjemno pomemben). Dovolite otrokom, da se igrajo v prahu in zemlji, da bodo imeli kar najbolj pristen stik z naravo. Pogosto se okopajte v vodi, v kateri so bili kuhani čaji in zdravilne rastline (tako v telo neposredno pronicajo zdravilni učinki), najbolj pa so seveda zdravilna tista zelišča, ki rastejo, kjer bivate. V prehrani je zelo pomembna tudi rž, zato uživajte kar največ rženega kruha. Enkrat tedensko jejte kuhano žito in pijte vodo, v kateri se je kuhalo. Hrana na žlico, s kar največ vode in naravnih sestavin, je najbolj zdrava. Zelo zdravi so tudi mlečni proizvodi. V svoj organizem ne vnašajte preveč hrane: če naj bi pojedli tako veliko, kot jemo danes, nas bi narava obdarila z dvema želodcema. Uživajte kar najmanj mesa in maščob. Če se le da, ne kadite. Pred jedjo smete spiti dve merici žganja zaradi dezinfekcije in boljše prekrvavitve. Čim bolj zmanjšajte porabo sladkorja. Ogibajte se stresu, opravljajte delo, v katerem uživate, in težite k srečnemu družinskemu življenju ...


Deli s prijatelji