TRAGEDIJA

Našli so 1400 kosov trupel

Objavljeno 13. februar 2018 16.17 | Posodobljeno 13. februar 2018 19.52 | Piše: STA, T. V.

Znan verjetni vzrok nesreče, v kateri je umrlo 71 ljudi.

FOTO: Reuters

MOSKVA – Letalsko nesrečo, v kateri je v nedeljo v Rusiji umrlo 71 ljudi, bi lahko povzročil led na senzorjih za merjenje hitrosti, zaradi česar v pilotski kabini niso imeli pravih podatkov o hitrosti, so sporočili preiskovalci. Na ruskem meddržavnem odboru za letalstvo, ki preiskuje letalske nesreče, so pojasnili, da se senzorji niso dovolj segreli. Na njih se je zato nabral led, zaradi česar pilot in kopilot nista imela pravih podatkov o hitrosti letala. Antonov 148 je bilo na poti iz Moskve v Orsk, ko je po nekaj minutah izginilo z radarjev.

Na podlagi preiskave črne skrinjice, ki beleži podatke o letu, so ugotovili, da so se senzorji med 15 poleti pred nesrečo dovolj segreli.

image
FOTO: Reuters 

Reševalne ekipe še vedno iščejo trupla 65 potnikov in šestih članov posadke, ki so bili na letalu. Območje iskanja so s 30 hektarov razširili na 40. Doslej so našli 1400 delov telesa. Oblasti od sorodnikov žrtev jemljejo vzorce DNK, kar jim bo omogočilo identifikacijo.

Našli so tudi že 500 kosov letala, ki se je prelomilo šele ob trčenju s tlemi in ne že v zraku, kot so navajale naketere priče. Letalo prav tako ni zagorelo že med padanjem.

Deli s prijatelji