POKOL

FOTO: To je psihopat, ki je ubil 17 ljudi

Objavljeno 15. februar 2018 15.41 | Posodobljeno 15. februar 2018 22.41 | Piše: T. V.

Sprožil je požarni alarm in nato streljal na učence in učitelje, ki so prišli na šolski hodnik.

FOTO: AP
MIAMI – V srednji šoli Marjory Stoneman Douglas v Parklandu na jugovzhodu Floride je kri tekla v potokih. Nekdanji dijak, 19-letni Nikolas Cruz, je prišel v šolske prostore oborožen s polavtomatsko puško, plinsko masko, strelivom in z dimnimi bombami. Sprožil je požarni alarm. Ko so iz učilnic prišli učitelji in dijaki, misleč, da gre za požarno vajo, je začel streljati na njih.

Nastala je panika, učenci so se poskrili, kamor so se utegnili – pod klopi, v omare, v klet ... Kmalu je na šolo prihitela policija, ki pa ni vedela, kdo je strelec in ali je sam. Obkolili so šolo, Cruz pa se je nameraval pomešati med ostale učence, a so ga prijeli.
OPOZORILO: Videoposnetki vsebujejo prizore nasilja.

Preživeli učenci so ameriškim medijem pojasnili, da je bil Cruz problematičen in da je pred meseci zapustil šolo. Na svojem facebook profilu je pogosto objavljal fotografije, na katerih je poziral z orožjem. Nekdanji sošolci so potrdili, da so se med seboj pogosto pogovarjali, da bi jih lahko Cruz nekega dne postrelil. Zle slutnje so se uresničile na valentinovo.
Deli s prijatelji