Predstavitvena informacija
NAŠLI GROB?

Je otroke ubil pedofil?

Objavljeno 01. februar 2018 18.09 | Posodobljeno 01. februar 2018 18.09 | Piše: T V.

Policija je našla nove sledi za tremi otroki, izginulimi leta 1966.

Je otroke ubil pedofil?
FOTO: Youtube
ADELAIDE – Knjiga, objavljena leta 2013 z naslovom The Satin Man, je sprožila novo preiskavo več kot pol stoletja starega primera treh izginulih otrok. Devetletna Jane, sedemletna Arna in štiriletni Grant Beaumont so leta 1966 sami odšli z avtobusom od doma do bližnje plaže, nato se je za njimi izgubila vsaka sled. Iskalna akcija za trojico je bila ena največjih v zgodovini Avstralije. Policija sedaj meni, da je našla mesto v vzhodnem delu Adelaide, kjer bi bili otroci lahko pokopani.

Sin videl otroke na dvorišču

Nove priče so policijo usmerile do tovarne v Plymptonu, katerega okolico so delno prekopali že leta 2013, a bodo s pomočjo nove opreme sedaj prekopali še del, ki ga pred petimi leti niso. V knjigi je kot morebitni krivec za izginotje otrok omenjen že pokojni podjetnik iz Adelaida Harry Phipps. Ta sicer v knjigi ni imenovan, a podatke v knjigi kažejo nanj. Ko so na televiziji objavili njegovo fotografijo, sta se javila dva moška z novimi informacijami. Moška sta policiji razkrila, da sta morala na območju tovarne izkopati luknjo.

Phipps v času izginotja otrok ni bil osumljenec, a policija priznava, da so že tedaj vedeli, da je nevaren pedofil. Tudi njegov sin Hayden je za avtorje knjige povedal, da je trojico otrok na dan njihovega izginotja videl na dvorišču. Policija naj bi izkopavanja na mestu, kjer bi lahko bili pokopani otroci, začela v nekaj tednih.

Deli s prijatelji