POSUŠJE

Nove podrobnosti tragedije! Naredili obdukcijo, v koči jih je bilo 14

Objavljeno 03. januar 2021 08.00 | Posodobljeno 03. januar 2021 08.11 | Piše: S. U.

Osem mladih je v novoletni noči izgubilo življenje nedaleč od kraja Posušje, domnevno zaradi zadušitve s plinom.

FOTO: Facebook.com, hskposusje1950
Obdukcija osmih trupel najstnikov, ki so umrli v tragediji na silvestrovo v bližini Posušja, se je v Mostarju končala včeraj pozno popoldne, vendar tožilec, ki je vodil preiskavo, ni mogel potrditi, da so se zadušili z izpušnimi plini iz agregata.


Bolečina in žalost v Posušju, starši se poslavljajo od otrok: Spustite me noter, želim jih videti

»Izvide obdukcije in ugotovitve preiskave bomo poslali v Sarajevo na izvedenstvo in šele potem bomo natančno ugotovili vzrok smrti,« je dejal tožilec Borislav Čuljak za lokalne medije. Dodal je, da bo sledila toksikološka preiskava, ki bo pomagala osvetliti ta primer.

Preiskovalci so generator odnesli iz koče

Po besedah ​​tožilca je bilo v koči, kjer se je tragedija zgodila, zaseženih več dokazov, med drugim tudi električni generator, za katerega se je neuradno trdilo, da je povzročil smrt.

Pokop danes in v ponedeljek

Dva najstnika bosta pokopana danes v Posušju, ostalih šest pa v ponedeljek v Rakitnu, nedaleč od kraja tragedije.

Bil je nogometni vratar

Kot še poročajo bosanski mediji, je osmerica novo leto praznovalo s šestimi drugimi prijatelji, ki so se po koncu zabave ob 4. uri zjutraj odpravili spat v sosednjo kočo. Eden od mladeničev iz sosednje koče jih je v petek ob 10. uri našel mrtve. Prav tako je prišlo v javnost, da je pokojni Stjepan Jukić (19) nekdanji vratar Posušja, ki je za ta klub branil v mladinski ligi BiH Jug v kategorijah kadetov in mladincev.


»Adijo, angeli ... Marija, Mia, Stipe, Ivana, Mirela, Žana, Stipe, naj vas Bog, dragi angeli, varuje, a z Bogom in angeli vas bo varoval tudi naš prijatelj in angel Stjepan Jukić, tako kot je varoval gol svoje nogometne ekipe, kluba iz Posušja,« so v ganljivem zapisu sporočili iz tega nogometnega kluba.
Deli s prijatelji