PREVIDNO

FOTO: Na zasneženi cesti sta bila brez opreme. To so posledice

Objavljeno 12. februar 2018 11.38 | Posodobljeno 12. februar 2018 11.38 | Piše: P. Pa.
Ključne besede: sneg promet

Na zasneženi cesti trčila

FOTO: PU Kranj

KRANJ – Zaradi snega, ki je zajel Slovenijo, so na slovenskih cestah znova zavladale zimske razmere. Sneg se cestišča oprijema, tisti, ki nimajo ustrezne zimske opreme, se zato lahko znajdejo v težavah. 

»Kdor nima ustrezne zimske opreme in zimskih pnevmatik, naj se ne odpravi na cesto. V aktualnih razmerah so gorenjski policisti danes obravnavali dve prometni nesreči, več težav pa je v tovornem prometu. Zaradi tovornih vozil je bil promet na klancih oviran na cestah Naklo–Kranj, v podvozu pod avtocesto v Radovljici, na kranjski obvoznici in v smeri Labor. Kjer razmere zaradi snega na vozišču in zimskih razmer ne dopuščajo varne udeležbe v prometu – to ne velja za avtoceste in hitre ceste, kjer odločitev sprejema Dars –, za tovorna vozila velja odredba o omejitvi prometa in obveznost samoizločanja,« so sporočili iz PU Kranj. 

Kranjski policisti še dodajajo, naj vozniki vozijo previdno in strpno. »Prilagodite hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Izogibajte se prehitevanjem in naglemu zaviranju. Očistite vozila in računajte na daljši čas potovanja. Pazite na pešce.«

Kakšne so razmere drugod po Sloveniji, preverite tukaj.

 

Deli s prijatelji