Predstavitvena informacija
SMRT 25-LETNIKA

To so nova dejstva o krvavem obračunu v Mariboru

Objavljeno 12. januar 2018 09.02 | Posodobljeno 12. januar 2018 09.02 | Piše: Aleš Andlovič

Šokantna izpoved Simona, ki je 25-letniku prvi priskočil na pomoč.

Zakaj je moral umreti Mario Krnjić? FOTO: Facebook

MARIBOR – Črne napovedi poznavalcev, da ima zabodeni v množičnem pretepu Mario Krnjić majhne možnosti za preživetje, so se na žalost uresničile.

»Ob 0.25 smo bili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor obveščeni, da je 25-letnik, ki je bil posebno hudo poškodovan v nedeljskem pretepu na Vodnikovem trgu v Mariboru, umrl,« je naše informacije potrdil Miran Šadl iz mariborske policijske uprave. Že zgodaj dopoldne so na Vodnikovem trgu, le streljaj od kraja, kjer so v nedeljo zgodaj zjutraj zabodli in brutalno pretepli mladeniča iz Bohove (majhnega zaselka v občini Hoče - Slivnica), njegovi prijatelji v spomin na tragedijo prižigali svečke.

2 operaciji v bolnišnici nista zadostovali.

»Sploh ne vem, kaj naj rečem. Sem brez besed. Kolikor vem, Mario sploh ni sodeloval v pretepu, ampak je bil sam, na poti domov,« nam je dejal eden izmed njegovih kolegov. Mario Krnjić je med prijatelji veljal za mladeniča, polnega energije. Gojil je strastno ljubezen do okroglega usnja in igral nogomet za več klubov v Mariboru in okolici. Nazadnje naj bi nosil majico kluba iz Dobrovc in tezenskega Kovinarja, na nekaj treningih pa se je poskusil tudi pri domačem nogometnem klubu v Hočah. Kot smo izvedeli, se je na Bohovo z družino preselil šele pred leti, ko so starši tam kupili hišo, a je večino časa preživel s prijatelji v Mariboru, kjer so Krnjićevi stanovali prej.

Tega dogodka ne bom pozabil. Bil sem prvi, ki je ranjenemu fantu ponudil pomoč na kraju dogodka. Na koncu mi je še prišepnil svoje ime. Tega dogodka ne bom pozabil. Bil sem prvi, ki je ranjenemu fantu ponudil pomoč na kraju dogodka. Na koncu mi je še prišepnil svoje ime.

Šok po umetnem dihanju

Vse kaže, da policija pri iskanju storilca ali storilcev, ki so zakrivili smrt 25-letnika, tava v temi. Po ponedeljkovih zaprosilih očividcem in drugim, ki bi kar koli vedeli o pretepu, policisti po naših informacijah še nimajo osumljenca.

»Kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja še vedno intenzivno poteka, o podrobnostih pa za zdaj ne morem dajati informacij,« je pojasnil Miran Šadl. Kot smo izvedeli, si preiskovalci prizadevajo, da bi se prek soudeleženih v pretepu dokopali do storilca nagnusnega umora. S pomočjo posnetkov nadzornih kamer na policijsko postajo vabijo lastnike osebnih avtomobilov, ki so bili tedaj parkirani na Koroški cesti v bližini mariborske tržnice.

Maria Krnjića so v mariborsko bolnišnico pripeljali izjemno hudo poškodovanega. Zdravniki niso bili prepričani, da mu še lahko pomagajo. Njegove zenice se niso odzivale, izgubil je ogromno krvi in imel je hude poškodbe glave. Čeprav je zdravnikom najprej z operativnim posegom uspelo vzpostaviti srčni utrip, pa je v ponedeljek sledila nova operacija, saj je mladeniču odpovedalo črevesje in je bila nevarnost, da bo umrl zaradi zastrupitve. Toda ves trud zdravnikov ni bil poplačan, saj je 25-letnik v noči na sredo izgubil boj za življenje.

Preiskovalcev pa ne zanima samo izsleditev udeležencev pretepa, ampak tudi vzrok pretepa. Kriminalisti so v zadnjih dneh opravili nešteto razgovorov. Izvedeli smo, da naj bi se skrivnostni klobčič okoliščin dogodka počasi vendarle začel razvezovati. Že nekaj minut pred usodnim pretepom sta si v lase skočili dve skupini mladih fantov, ena iz Maribora, druga menda iz Velenja. Ko je že vse kazalo, da so se strasti umirile, naj bi člani nemariborske skupine sedli v svoje avtomobile (menda celjskih registrskih tablic) in se nameravali odpeljati. Še zadnjič naj bi se ustavili na Koroški cesti nad tržnico in podkrepljeni z maligani ter z glasno glasbo proslavljali. Podrobnosti, zakaj in kako se je Mario znašel sredi vnovičnega pretepa, niso povsem jasne, a kaže, da ga je provociranje s ceste toliko motilo, da je pristopil.

»Tega dogodka ne bom pozabil nikoli v življenju. Bil sem prvi, ki je ranjenemu fantu ponudil pomoč na kraju dogodka,« nam je pisal Simon in nadaljeval opisovanje nedeljskega jutra. »Odhajal sem že domov, ko sem slišal kričanje. Obrnil sem se in na cesti zagledal pretep. Takoj sem stekel gor, kjer se je pretep počasi zaključeval, večina udeležencev je že pobegnila. Opazil sem fanta, ki je nepremično ležal na cesti. Prijel sem ga in ga odnesel do pločnika. Ugotovil sem, da ne kaže znakov življenja, zato sem ga začel oživljati. Dal sem mu umetno dihanje, v pomoč pa mi je pritekla ena od punc in začela masažo srca. Medtem so drugi klicali policijo in reševalce. Ko je fant po nekaj minutah zadihal, smo si oddahnili, a ga kljub temu nisem pustil niti za sekundo samega. Šele takrat sem opazil, da je zaboden, kar je bil zame in za vse druge nov velik šok. Nekako smo mu stisnili rano in čakali na prihod reševalcev. Ko so ti prišli, je fant bil pri zavesti, saj mi je na koncu še prišepnil svoje ime.« Maria Krnjića bodo pokopali v petek.

Deli s prijatelji