STE JO VIDELI?

Pogrešano 81-letnico iskalo 71 ljudi

Objavljeno 13. februar 2018 14.09 | Posodobljeno 13. februar 2018 19.59 | Piše: T. V.

Policija zbira informacije o izginotju.

Simbolična fotografija. FOTO: S. N.

ČRNI VRH NAD IDRIJO – Pogrešana 81-letnica je v nedeljo malo po 16. uri iz varovanega oddelka Doma za starejše Bor v Črnem Vrhu nad Idrijo odšla neznano kam. Nazadnje so jo opazili med 16.30 in 17.00, ko je peš hodila iz Črnega Vrha proti naselju Predgriže.

Že v nedeljo v večernih urah je stekla obsežna iskalna akcija pod vodstvom policijske postaje Idrija. Policistom iz različnih policijskih enot policijske uprave Nova Gorica so se prvega dne pridružili tudi gasilci ter vodniki iz različnih enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb. V večerno iskanje pogrešane je bil vključen tudi policijski helikopter s termovizijsko kamero. Iskanje so v ponedeljek ob 4.30 začasno prekinili.

Iskalna akcija  se je nadaljevala od 8. uri naprej in se končala v popoldanskih urah. Tudi drugi dan so se pri iskanju policistom pridružili gasilci različnih gasilskih enot, vodniki različnih enot reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb, gorski reševalci in lovci. Skupaj je pogrešano iskalo 71 ljudi.

Ste jo videli?

Kljub trudu pogrešane še niso našli. Policisti vse, ki bi pogrešano opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju oziroma imajo koristne informacije, prosijo, da o tem obvestijo PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon:  05  372 4800, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oziroma najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na intervencijsko telefonsko številko policije 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

Pogrešana ima kratke kostanjeve lase, obuta je v lahke gležnjarje, oblečena je v črne pajkice in bel lahek plišast pulover ter je brez pokrivala.

Deli s prijatelji