Predstavitvena informacija
NEVARNO

FOTO: Huda nesreča pri Medvodah, evakuirali 70 prebivalcev

Objavljeno 02. februar 2018 12.46 | Posodobljeno 02. februar 2018 12.46 | Piše: N. K.

Zaradi intervencije bo cesta predvidoma zaprta še vse dopoldne. 

Nesreča tovornjaka, ki je prevažal utekočinjeni kisik. FOTO: PGD Zgornje Pirniče

MEDVODE – V četrtek ob 23.25 je z Gorenjske ceste v Medvodah v bližnji gozd zdrsnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo 21 ton utekočinjenega kisika.

Po poročanju Vala 202 so evakuirali približno 70 prebivalcev, ki so jih namestili v športni dvorani Medvode in pri sorodnikih. Policija je v poročilu zapisala, da je bilo teh le 35. Evakuacija se je začela ob 3. uri in naj bi potekala od štiri do pet ur. 

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je tovorno vozilo prevrnilo na bok, iz cisterne pa je začel uhajati kisik.

image
Nesreča v Medvodah. FOTO: Občina Medvode

Posredovali so reševalne enote, ki so oskrbele voznika, policija, ki je zaprla cesto in nato še bližnje območje, ter gasilci GB Ljubljana, PGD Preska Medvode in PGD Zgornje Pirniče, ki so skupaj s štabom civilne zaščite občine Medvode ter z županom izvajali evakuacijo bližnjih stanovalcev zaradi prečrpavanja tekočega dela kisika.

image
Nesreča v Medvodah. FOTO: Občina Medvode

V času intervencije velja do preklica popolna zapora glavne ceste skozi Medvode (Ljubljana–Medvode–Jeprca med Cesto komandanta Staneta in krožnim križiščem). Obvoz je po cesti Zbilje–Vodice. Pred zaporami nastajajo daljši zastoji.

image
Zaprte ceste. FOTO: Občina Medvode

Na občini Medvode so pojasnili, da se intervencijske ekipe trudijo čim prej sanirati situacijo in vzpostaviti prevoznost cest, do takrat pa prosijo za upoštevanje navodil in razumevanje. Ob tem pri PU Ljubljana pozivajo voznike: »Apeliramo na voznike, da so strpni, spoštujejo cestnoprometne predpise in upoštevajo navodila policistov, ki na posameznih odsekih tudi urejajo promet.«

 

 

Deli s prijatelji