NEVERJETNO

Ukradel kartico s PIN-kodo, na računu ji je pustil štiri evre

Objavljeno 17. december 2017 13.11 | Posodobljeno 16. februar 2018 14.06 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Roman Hudorovac na zatožni klopi zaradi tatvin, a krivde ne prizna.

Roman Hudorovac.
NOVO MESTO – Roman Hudorovac iz Sovinka pri Semiču, prijatelji ga kličejo Honda, je nepoboljšljiv. Čeprav je bil dolgo zaprt, so ga kmalu potem, ko je prišel na prostost, znova zasrbeli prsti. Toliko grehov si je nabral zadnje poletje, da preiskovalnemu sodniku ni preostalo drugega, kot da zanj znova odredi pripor. Ko je Hudorovcu, očetu dveh otrok, ki mu je uspelo končati tri razrede osnovne šole, novomeški okrajni tožilec Tomaž Bauman na novomeškem okrožnem sodišču za tokratne prestopke ponudil dve leti in štiri mesece zapora, je le nerazločno odvrnil, da se mu to zdi preveč in da torej ni kriv.
Konec avgusta je občanka pri trgovini v Metliki izgubila denarnico. Našel jo je Hudovorac in bil sila vesel, da je bila ob bančni kartici zapisana tudi pin-koda. Na bankomatu je najprej poskušal dvigniti 100 evrov, a to je bilo več, kot je dovoljeval limit, zato je poskusil z dvigom 70 evrov. Tokrat je bil uspešnejši, na računu pa je pustil štiri evre. Dejanje je posnela varnostna kamera, a Honda dejanja ne prizna.

En mesec pozneje je nepovabljen obiskal krajanko v Tribučah. Šel je kar v hišo, se sprehodil po terasi, nato pa šel skozi druga vrata na stopnišče in naprej na hodnik, kjer je našel torbico z denarnico. V njej je so bili dokumenti in 20 evrov. Lastnica ga je zalotila in napodila, žal pa je ostala brez torbice z denarjem. A njegov prihod v vas ni ostal neopažen, kar nekaj krajanov ga je videlo, eden si je zapisal registrsko številko njegovega golfa. Hudorovac tatvine ni priznal, v preiskavi je trdil, da je občanko obiskal, prosil jo je za vodo, a da ga je nagnala že na vhodu. Še istega dne so ga zaradi tatvine obravnavali policisti, a niti to ga od njegovih tatinskih pohodov ni odvrnilo: nekaj pred šesto zvečer je poskusil srečo v Črnomlju, iz avta občana je vzel ves denar iz denarnice. Lastnik avtomobila ga je pri tatvini zalotil, zato mu je moral denar takoj vrniti, Hudorovac pa se je izgovarjal, da ni želel ukrasti denarja, ampak je v avtu le iskal mobitel, da bi lahko poklical sorodnike, da ga pridejo iskat, ker da je bil utrujen.

Roman Hudorovac ima poln kazenski list, specialni povratnik torej, zaradi naštetih kaznivih dejanj pa bo tako na novomeškem sodišču steklo sojenje, sodnik Boštjan Kovič si je zanj rezerviral prvi delovni dan prihodnjega leta.
Izgovarjal se je, da ni želel ukrasti denarja, v avtu je le iskal mobitel, da bi lahko poklical sorodnike.
Deli s prijatelji