REKORDERKA

Pesmice je šest ur pela v 102 jezikih

Objavljeno 25. februar 2018 12.22 | Posodobljeno 25. februar 2018 13.00 | Piše: A. P.

Mlada Indijka je pred dvema letoma začela peti v tujih jezikih. Za Guinnessovo knjigo rekordov si je izbrala tudi slovensko pesem.

Na podvig se je pripravljala eno leto.
Sučeta Satiš je 12-letno dekle iz Indije, ki trenutno živi v Dubaju. Najstnica je nedavno opozorila nase, potem ko je istočasno postavila kar dva Guinnessova rekorda, saj je odpela pesmice v 102 jezikih na rekordno dolgem koncertu, trajal je šest ur in 15 minut.
image
Na podvig se je pripravljala eno leto.

Učenka sedmega razreda se je začela na velik podvig pripravljati pred enim letom. Sučeta je velika ljubiteljica jezikov, in ker prihaja iz glasbene družine, ne preseneča, da je prvo glasbilo držala v rokah že pri štirih. Pesmi v tujih jezikih se je začela učiti leta 2016. »Prva, ki sem se je naučila, je bila v japonščini,« je povedala. »Očetov prijatelj je dermatolog iz Japonske. Prišel je na obisk in si prepeval pesem, jaz pa sem si jo zapomnila.« Nato se jih je učila v arabščini, potem se je seznanila s Filipinko in dobila zalet. Vsak teden se je naučila pesem v drugem jeziku, in ko jih je znala na ducate, se ji je porodila misel, da bi lahko postavila rekord. »Če je izgovorjava preprosta, jo znam v dveh urah, če ni dolga, celo v pol ure.« Najtežje so bile v francoščini, madžarščini in nemščini, saj je za vsako od njih porabila dva dneva, njene najljubše pa so v maorščini, armenščini in slovaščini.
image
Zelo rada poje.

Prejšnji rekorder, prav tako Indijec, je leta 2008 pel v 76 jezikih.
Veliki podvig ji je uspel 25. januarja na indijskem konzulatu v Dubaju. Poleg petja v največ jezikih je postavila tudi rekord v najdaljšem petju otroka. Ta rekord je prej držala Romunka Andra Gogan, nova rekorderka pa je prepevala tudi v slovenščini.
Prejšnji rekorder, prav tako Indijec, je leta 2008 pel v 76 jezikih.
Deli s prijatelji