NAPRODAJ

Kdo je albanski milijarder, ki bi kupoval v Sloveniji

Objavljeno 07. februar 2018 19.45 | Posodobljeno 07. februar 2018 22.54 | Piše: U. B.

Samir Mane bi nesojeno Schollmayerjevo gazelo.

Samir (Zamir) Mane. FOTO: Wikipedia

V postopku prodaje družbe Big Bang (veletrgovine z zabavno elektrotehniko in podobnimi rečmi), ki je končala v težki finančni buli, je v teh dneh potekel rok za oddajo nezavezujočih ponudb, rok za oddajo zavezujočih ponudb pa se izteče 30. marca.

Je pa nakup Big Banga, spomnimo, da gre za nesojeno oz. propadlo gazelo Jurija Schollmayerja (njegova partnerica je bila Alja Brglez), po trditvah različnih virov vzbudil veliko interesa. Po novi cenitvi je Big Bang vreden 15 milijonov evrov, nekateri ponudniki pa naj bi bili zanj pripravljeni plačati bistveno manj.

15 milijonov evrov je vreden Big Bang.

Po informacijah različnih portalov so interesenti albanski poslovnež Samir Mane, ki je lastnik finančnega holdinga Balfin Group, podjetje Trigal, ki sta ga ustanovila Zavarovalnica Triglav in nemška družba KGAL, Adriarest, ki ima med drugim v lasti gostinsko družbo Slorest, ter poslovnež Darko Klarič, ki ima v lasti oglaševalsko podjetje Media Publikum in mrežo avtobusnih prevoznikov Adventura. Med najresnejšimi interesenti naj bi bil 51-letni Samir Mane (v nekaterih medijih je omenjen tudi kot Zamir Mane), najbogatejši Albanec, ki ima po nekaterih podatkih za dobro milijardo evrov premoženja. Obogatel je z uvozom zabavne elektronike in počasi ustvaril največjo mrežo tehničnih trgovin Neptun v Albaniji, pozneje pa se je razširil tudi v okoliške države, predvsem v Makedonijo. Po različnih informacijah se omenjeni poslovnež, ki je sicer tudi častni konzul Tajske v Albaniji, že več let zanima za nakup Big Banga.

Deli s prijatelji