GROZLJIVO

Zorana (6) je pretepel do smrti zaradi kozarca vode

Objavljeno 05. februar 2013 14.25 | Posodobljeno 05. februar 2013 14.27 | Piše: A. K.

Dečkovi (6) kriki so odmevali po vasi

Fotografija je simbolična.

SURDULICA – Srbijo pretresa grozljiv zločin, ki se je zgodil v vasi Masurica. Srđan S. (32) je brutalno pretepel in ubil pastorka svojega brata, šestletnega dečka Zorana, ker se je ta sredi noči zbudil in prosil za kozarec vode, je policiji priznala dečkova babica Dobrica Kamberović.

Babica ni pomagala

»Ko je legel v posteljo, ga je Srđan oklofutal, nato pa ga je začel pretepati in udrihati po njem,« je povedala Babica, ki je priznala, da svojemu vnuku ni priskočila na pomoč. Bila je namreč prepričana, da bo Srđan dečka le oklofutal, saj je to pogosto počel. »Srđan ga je ves čas pretepal. Niti pomislila nisem, da bi ga lahko ubil,« je še povedala.

Tepen vsak dan

Sosedje so pojasnili, da so dečkovo vreščanje slišali po vsej vasi. »Bilo je grozljivo. Slišali smo Zoranov jok, nato pa še vpitje njegove mame, ki je poskušala zaščititi svojega otroka,« so povedali za srbski Kurir. Deček je bil po njihovih izjavah vsak dan deležen udarcev.

Grozljive poškodbe

Ko so na kraj zločina prispeli policisti in zdravniki, so lahko le še potrdili dečkovo smrt. »Imel je osem zlomljenih reber, počili so mu jetra, trebušna slinavka, želodec, čreva in moda,« je grozljive poškodbe opisal neimenovani vir, ki je sodeloval pri preiskavi. 

Deli s prijatelji