MORBIDNO

Zoran pokopal mamo na dvorišču, da bi se dokopal do njene penzije

Objavljeno 18. november 2015 21.00 | Posodobljeno 18. november 2015 21.33 | Piše: T. L.

Mesece je Zoran prikrival smrt svoje 85-letne matere Stanojke.

Fotografija je simbolična.

SREMSKI KARLOVCI – Zoran Petrović (61) iz Sremskih Karlovcev je na skrivaj na dvorišču pokopal mrtvo mater Stanojko (85), da bi lahko še naprej dobival njeno pokojnino. Po prvih informacijah jo je pokopal pred šestimi meseci, to pa so odkrili minuli konec tedna, ko so sosedi obvestili policijo, da Stanojke že mesece niso videli, poroča srbski Kurir

Sosedom se je zdelo nenavadno, da Stanojke kar naenkrat ni bilo nikjer, medtem ko so jo pred tem redno videvali, kako poseda po terasi. »Ko je policija prišla do Petrovića, jim ni hotel odpreti vrat. Nato jih ni hotel spustiti v hišo. Dejal je, da ne ve, kje je njegova mama, da je nekam odšla in da se mu ni javila. Policisti pa so vedeli, da je Stanojka starejša ženska in da ne more kar tako oditi, pa so pritisnili na sina. Kmalu je priznal, da je njegova mama umrla,« je za Kurir povedal vir, ki je sodeloval pri preiskavi tega nenavadnega dogodka.  

Sin sprva ni želel povedati, kje je pokopal mamo. Ko je videl, da nima več izhoda, je besno dejal: »Da, umrla je in pokopal sem jo na dvorišču, ker nisem imel denarja za pogreb, njeno pokojnino pa sem jemal, ker nimam od česa živeti.« Policija je kmalu odkrila mesto, kjer je bila pokopana. Telo je bilo že precej razpadlo, kljub temu pa je obdukcija potrdila, da ženska ni umrla nasilne smrti, ampak zaradi srčnega napada. Zorana je policija po zaslišanju izpustila na svobodo.

Deli s prijatelji