UMOR

Ženo Biserko je zabodel pred očmi hčerke in sina

Objavljeno 09. april 2017 17.39 | Posodobljeno 09. april 2017 17.39 | Piše: U. S.

Hrvat jo je želel ubiti, ker ga je zapustila. Žrtev so rešili mimoidoči in 20-letni sin.

Fotografija je simbolična.

ZAGREB – Z lovskim nožem je 47-letni Dubravko Vrbanić na parkirišču tržnice v hrvaškem Karlovcu zabodel dve leti mlajšo ženo Biserko, a mu je ni uspelo ubiti: namero mu je preprečil sin, ki mu je izpulil nož, pa tudi mimoidoči, ki so nesrečnico odnesli v bližnji lokal s športnimi stavami in ji tako rešili življenje.

Družinski tragediji, ki se je odvijala pred mesecem dni, ni bil priča le sin, star okoli 20 let, ampak tudi hči, ki je še mladoletna, ter mnogi Karlovčani. Pravijo, da se je črni golf ustavil nekaj metrov pred izvozno zapornico, iz njega sta, prerivajoč se, stopila moški in ženska, ki se je držala za trebuh, zato se zdi, da jo je zabodel že v avtu. »Ruvala sta se, potem sem opazil nož v njegovi roki. Mislim, da jo je zabodel najmanj petkrat,« je povedal očividec. 
Očetovega dejanja hči ni mogla preprečiti niti s kriki niti s prošnjami, fizično pa ni bila dovolj močna, da bi se mu postavila po robu; od nekje se je pojavil sin in uspelo mu je toliko zadržati očeta, da je mati stekla proti stavnici, le dva metra pred vrati je izgubila zavest. Dva moška sta jo zvlekla v lokal, kmalu so prišli reševalci in jo odpeljali. 
Sosedje Vrbanićevih so medijem povedali, da je Biserka pred dobrim tednom zapustila moža, zakaj, niso vedeli, prav tako ne, kam je šla. Ona je gospodinja, on gozdar: »Nismo slišali, da bi kdaj imela težave, da bi bil on nasilen do nje, živela sta normalno, tako kot vsi mi.«

Napadalec je bil pijan, komaj je stal na nogah, bil je odsoten, pravijo priče in še, da je hči jokala in nanj kričala, on pa jo je lahno odrival in bil precej miren. Policiste je počakal, kot da se ni nič zgodilo. Vprašali so ga, kaj je naredil, on pa jim je hladno dogovoril, da je dobila, kar je iskala: »Zabodel sem jo. Več mesecev me je zajebavala, iskala je.« Na zadnjem sedežu golfa je ležala bela ženska torbica, v prtljažniku 20-centimetrski nož. Policija o vzroku za napad še ne more govoriti, saj preiskava še poteka. 

Deli s prijatelji