ŠEST ŽRTEV NAPADA

Želel jo je zasnubiti, domov jo bo odpeljal v krsti

Objavljeno 07. april 2017 16.34 | Posodobljeno 07. april 2017 16.34 | Piše: A. K.

Romunka je bila v Londonu na potovanju s partnerjem.

Andrei Burnaz in Andreea Cristea.

LONDON – V četrtek je v bolnišnici umrla Romunka Andreea Cristea, ki je med terorističnim napadom pred britanskim parlamentom 22. marca padla v reko Temzo, je potrdila policija. To je peta smrtna žrtev terorističnega napada poleg napadalca Khalida Masooda.

Želel jo je zasnubiti

Enaintridesetletnica je bila s partnerjem na potovanju v Londonu. V napadu je bil poškodovan tudi njen srčni izbranec Andrei Burnaz, ki je utrpel zlom stopala. Po poročanju britanskega BBC je romunski veleposlanik v Veliki Britaniji Dan Mihalache razkril, da je Burnaz na dan napada želel svoje dekle zasnubiti. Ko je napadalec zapeljal na pločnik, je najprej zbil njega, nato pa še njo in jo potisnil v Temzo.

»Ni besed, s katerimi bi lahko opisovali bolečino in praznino, ki je ostala v naših srcih,« so v izjavi sporočili člani družine in partner umrle.

Najhujši napad po letu 2005

Napadalec, v Veliki Britaniji rojen 52-letni Khalid Masood, je 22. marca najprej na Westminstrskem mostu z avtomobilom zapeljal v skupino ljudi in jih več povozil. Nato se je z avtomobilom zaletel v ograjo ter vdrl na območje parlamenta. Tam je zabodel enega policista, ki je kasneje podlegel poškodbam. Napadalca je ustrelila policija. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Deli s prijatelji