ZASEG

Za 340 milijonov evrov droge

Objavljeno 02. marec 2013 10.58 | Posodobljeno 02. marec 2013 11.00 | Piše: E. B.

V Avstraliji zasegli rekordno, poltonsko pošiljko metamfetamina in prijeli tri osumljence.

Drogo so zasegli.

Več kot pol tone metamfetamina, rekordno količino te droge v Avstraliji, je zasegla tamkajšnja policija! Pošiljka iz Shen Zhena na jugu Kitajske je bila vredna 340 milijonov evrov, t. i. ledena droga pa je bila skrita v vrečah med čistilnimi sredstvi.

Metamfetamin je zelo močna in nevarna droga, ki hitro zasvoji

Oblasti so prijele že tri osumljence, stare od 21 do 51 let, povezane s preprodajo, iz Singapurja, Avstralije in Hongkonga, preiskava pa bo po vsej verjetnosti obrodila še aretacije drugod po svetu, domnevajo policisti. Če bodo osumljencem sodili in jih tudi obsodili, jih lahko doleti dosmrtna zaporna kazen, zaupali so še, da so bili dejavnosti na sledi že šest mesecev, ključen pa je bil telefonski klic kriminalistov iz neznane azijske države, ki jih je obvestil o dogajanju v skladišču v Sydneyju. Ko so tam odkrili 38 vreč nevarne droge, so zaloge nadomestili z nenevarno vsebino, potem pa počakali na izročitev in predajo ter prijeli igralce!

Avstralija je sicer vse bolj privlačna za prekupčevalce mamil: julija lani so ravno tako v Sydneyju zasegli 306 kilogramov metamfetamina, 235 kilogramov iste droge pa še novembra. Čista kristalna spojina, podobna koščkom ledu, je zelo močna in nevarna droga, ki jo uporabniki najpogosteje kadijo in ki hitro zasvoji: deluje podobno kot kokain, ekstazi in drugi stimulansi, potem ko učinki vznesenosti in moči po dveh do štiriindvajsetih urah pojenjajo, pa se pojavi depresija, ki lahko traja tudi tri dni.

Deli s prijatelji