TRAGIČNO

Z vozičkom iz trgovine v smrt

Objavljeno 10. december 2015 15.30 | Posodobljeno 10. december 2015 15.30 | Piše: U. S.
Ključne besede: voziček

Šveda sta z nakupovalnim vozičkom drvela 80 km/h.

Sodobni človek ogromno miselne moči porabi za to, da se odloči, kje bo kupil kaj, in to, seveda, čim ugodneje

SYDNEY – Šved, ki je z nakupovalnim vozičkom divjal po cesti, je umrl, ko se je zaletel v avto, njegov prijatelj je ranjen, zdravniki so ga operirali, najverjetneje pa ga čaka še obtožba.

Moška, oba sta Šveda, stara 28 let, sta v avto trčila sredi dneva v Randwicku na vzhodu Sydneyja.
Policija je sporočila, da je Robin Wahlgren sedel v vozičku, njegov rojak je stal zadaj, ob nesreči pa sta dosegla hitrost 80 kilometrov na uro. Pri trku sta oba padla, je povedal policijski inšpektor Chris Stiles in pristavil, da sta se spustila po napačni strani ceste, preden sta trčila v prihajajoči avto. 
Wahlgrena je iz vozička vrglo več metrov stran, pristal je na robniku, njegovega prijatelja je vrglo na sredino ceste. Močno ranjenega so odpeljali v bolnišnico St. Vincent's, njegovo zdravstveno stanje je resno, a stabilno. Do prihoda reševalcev sta mu pomagala voznik avta in kolesar, ki je prav takrat pripeljal mimo. Wahlgren je v Avstraliji živel in študiral že dve leti, njegov prijatelj je prišel na obisk pred dobrim tednom.

V nesreči drugih ranjenih ni bilo, je pa moral 45-letni voznik avta opraviti preizkus alkoholiziranosti in urinski test; oba sta bila negativna. Vozil je po predpisih, to je do 60 kilometrov na uro. Ali ju je k trapasti odločitvi, ki se je za enega Šveda izkazala za usodno, podžgal alkohol, policija še preiskuje. Ranjenega še niso zaslišali.

Krajan Randwicka je za lokalne medije povedal, da bi se to lahko zgodilo vsakomur: »Vsi smo v mladosti naredili kaj neumnega, v tej ulici so ves čas prazni nakupovalni vozički. Tragično je, da se je za enega od mladeničev tako končalo.« 

Deli s prijatelji