SOBIVANJE

Z mrtvo mamo
so živeli tri leta

Objavljeno 09. marec 2013 11.55 | Posodobljeno 09. marec 2013 11.56 | Piše: U. S.

Sestri in brat trdijo, da mati ni mrtva, da prehaja v višje dimenzije.

Fotografija je simbolična

OSAKA – Japonska policija je prijela sestri in brata, ki so kar tri leta živeli z mrtvo materjo. Japonci pravijo, da niso naredili nič narobe, in trdijo, da so iz enega samega razloga v družinski hiši zadržali materine posmrtne ostanke: ker je postala boginja!

Skelet gospe Išigaj

Oblasti pa menijo drugače, 65-letnega moškega in ženski, stari 59 in 52 let, so obtožili, ker niso hoteli zapustiti trupla. Policija jih je prijela, ko so v družinski hiši v kraju Usa na jugozahodu Japonske našli skelet starejše ženske. Na vrata so potrkali, ker so hoteli preiskati, ali za štirimi stenami zlorabljajo starejšo žensko, a jih trojica ni hotela spustiti v hišo. Ena od sester je policiji zabrusila: »Ni vam je treba videti. Poberite se z naše zemlje.« A policisti se niso dali kar tako pregnati in so prišli v hišo, tam pa niso odkrili zlorabe, ampak okostje gospe Išigaj: ležalo je na kavču z obrazom navzgor. Brat in sestri so povedali, da so mamo obdržali tudi po smrti iz verskih razlogov. Obtožbe zanikajo, saj, pravijo, njihova mati še vedno živi. »Naša mama je postala boginja. Ni mrtva, je sredi procesa prehajanja v višje dimenzije,« so povedali policistom. In dodali: »Smo božji služabniki, mama ni mrtva, tako mi pač vidimo stvari.«

Sosedje so povedali, da so bili osumljenci nekoč spoštovani člani skupnosti, nedavno pa so se umaknili iz vsakdanjega življenja in zaplavali v nenavadna verska prepričanja. Ko so jih prišli obiskat sorodniki, jih je starejša sestra pregnala in jim zagrozila z motiko. Slišati je še, da je družina tudi zato zadržala materino truplo, da bi še naprej pobirala njeno pokojnino. Policija je posmrtne ostanke odpeljala na sodno medicino, kjer še ugotavljajo identiteto in vzrok smrti. Če bi bila še živa, bi imela ženska 88 let, pravijo: »Obdukcija je pokazala, da je okostje žensko, smrt je nastopila pred tremi leti, a moramo še počakati na teste DNK, ki bodo potrdili identiteto,« so sporočili.

Deli s prijatelji