EGIPT

Z bombo v avtu je hotel zapeljati v hotel

Objavljeno 24. november 2015 10.11 | Posodobljeno 24. november 2015 10.13 | Piše: Mo. S.

Odjeknili sta dve eksploziji: v Egiptu in Atenah.

Prizor iz Aten.

KAIRO, ATENE – Pred hotelom v egiptovskem mestu Al Ariš, v katerem so bili nastanjeni člani volilne komisije, je odjeknila eksplozija, v kateri so umrli najmanj štirje policisti, 12 ljudi pa je poškodovanih.

Kot poroča tiskovna agencija Reuters, je eksplozija odjeknila dan po zaključku drugega kroga parlamentarnih volitev. Samomorilski napadalec je hotel avtomobil, na katerem je bila nameščena bomba, zapeljati v strogo varovani hotel. A policisti so ga začeli obstreljevati, kar je povzročilo eksplozijo.

Med poškodovanimi sta dva člana volilne komisije, odgovornosti za napad pa za zdaj ni prevzel še nihče. Egiptovska teroristična skupina Sinai province, ki je povezana z Islamsko državo, je izvedla že več podobnih protivladnih napadov v regiji, zato mnogi menijo, da bi lahko stali tudi za tem napadom.

Bomba tudi v Atenah

Bomba pa je eksplodirala tudi pred uradom Grške poslovne federacije v Atenah. Razbilo se je nekaj oken, žrtev pa ni bilo. Eksplozivna naprava je bila v nahrbtniku, oblasti pa za zdaj menijo, da za tem stojijo domače gverilske skupine in ne teroristi.

Deli s prijatelji