SRHLJIVKA NA POSTAJI

VIDEO: Z avtobusom v podhod podzemne, več mrtvih, ranjene odvažajo s helikopterjem

Objavljeno 25. december 2017 16.00 | Posodobljeno 25. december 2017 16.00 | Piše: STA, K. K.

Ustavil se je, ko se je zaletel v strop podhoda, poroča britanski BBC.

MOSKVA Iz še neznanega razloga je danes avtobus s ceste zapeljal v podhod podzemne železnice v ruski prestolnici in pri tem ubil najmanj pet ljudi, okoli 15 je bilo po poročanju ruskih medijev ranjenih. Policija je izključila možnost terorističnega napada.

Na posnetkih nadzornih kamer je videti, kako so se ljudje razbežali pred avtobusom, ki je peljal po širokih stopnicah na vhodu do postaje podzemne železnice Slavjanski Bulvar na zahodu Moskve. Ustavil se je, ko se je zaletel v strop podhoda, poroča britanski BBC.

Dogajanje je posneto.

Na posnetkih, ki jih je predvajala ruska televizija, je tudi videti, da je avtobus na stopnicah podrl več pešcev. Ni še jasen vzrok incidenta, je pa policija pridržala voznika avtobusa, ki je bil po prvih ugotovitvah trezen. Po poročanju ruskih medijev, ki navajajo neimenovane vire, je avtobus s ceste v podhod morda zapeljal, ker je vanj trčilo drugo vozilo ali ker mu niso delale zavore. Najverjetnejši razlog pa bi lahko bila tehnična napaka na vozilu. Na kraj nesreče so prispela reševalna vozila in gasilci, ranjene pa bodo odvažali tudi s helikopterjem, je poročala ruska tiskovna agencija Tass.

Omenjena postaja podzemne železnice je na glavni cesti na zahodu Moskve blizu priljubljenega nakupovalnega središča.

Deli s prijatelji