OTROŠKI JOK

VIDEO: V tej luknji v asfaltu našli zakopano dojenčico

Objavljeno 02. december 2015 21.17 | Posodobljeno 01. december 2015 17.32 | Piše: U. S.

Oblasti iščejo dekličino mater, za pomoč pri iskanju so zaprosili tudi javnost.

LOS ANGELES – Šerifov namestnik iz okrožja Los Angeles Adam Collette je takoj prepoznal otroški jok, ki je prihajal iz razpoke v kolesarski stezi v Comptonu, čeprav je bil pridušen.

»Jok, ki sem ga slišal kot oče, je bil klic na pomoč, kot lačen sem, ne kot ranjen sem,« je povedal 34-letni Collette na ponedeljkovi novinarski konferenci. 
»Vem, kaj sem slišal, a nisem mogel verjeti.« Pokleknil je in začel s sodelavcem, 36-letnim Davidom Perryjem, odstranjevati kose asfalta, potem pa segel v okoli 30 centimetrov globoko razpoko v obliki polmeseca in ven potegnil novorojenčka, deklico. Ovita je bila v bolnišnično odejico, a je bila njena koža kljub temu hladna. »Držal sem otroka in pomislil, da mu je dobro,« pravi.

Za pomoč zaprosili tudi javnost

Losangeleške oblasti iščejo dekličino mater, za pomoč pri iskanju so zaprosili tudi javnost. »Prosimo to žensko, da se oglasi. Skrbi nas za njeno zdravje,« je dejala detektivka Jennifer Valenzuela. Preiskovalci so še povedali, da gre novorojenki, težki slaba dva kilograma, dobro, da pa bo ostala na opazovanju v bolnišnici. Deklica, ki ima lase in je morda latinsko- ali afriškoameriškega rodu, je bila stara tri ali štiri dni, ko so jo našli. 
Očitno se je rodila v bolnišnici, potem pa jo je mati zapustila, je dejala Valenzuelova. Dekličin jok sta slišali sestri, ki sta se tam sprehajali, in poklicali oblasti; če tega ne bi naredili, bi punčka umrla, saj noči ne bi preživela. Pravi čudež je, da je deklica živa, pravijo policisti in še, da bi se morale vse ženske zavedati, da imajo na voljo več možnosti, da varno pustijo otroka do 72 ur po rojstvu – na primer na gasilski postaji ali v bolnišnici, ne da bi jih kazensko preganjali. Deklico bodo dali v posvojitev, če ne bodo našli mame oziroma ta ne bo sposobna skrbeti zanjo, so sporočile oblasti in spodbudile potencialne posvojitelje, naj stopijo v stik s centrom za socialno delo.

Collette in Perry sta punčko obiskala v bolnišnici in sta vesela, da ji gre dobro. Dokler ne bodo našli njene matere, ji pravijo Jane Doe, detektivi, ki se ukvarjajo s primerom, pa jo kličejo dojenčica Grace.

Deli s prijatelji