STRELJAL NA MNOŽICO

VIDEO: V nočnem klubu ustrelil 15 ljudi

Objavljeno 17. april 2017 16.30 | Posodobljeno 17. april 2017 16.33 | Piše: J. J.

Neznanec začel streljati na množico plesočih obiskovalcev v ameriškem disku.

Predstavnica policije Kimberly Williams je povedala, da še vedno vlada kaos. Foto: youtube

CINCINATTI – Ameriški mediji poročajo o grozljivem strelskem pohodu neznanca, ki je v nočnem klubu Cameo Night Club nekaj po eni uri zjutraj po lokalnem času začel brezglavo streljati po množici obiskovalcev.

Kot je povedala predstavnica policije Kimberly Williams, so bile v klubu že v preteklosti težave: »To ni prvi incident v nočnem klubu Cameo. In tudi tokrat je okoli kluba in dogajanja v njem precejšnja zmeda.«

Neznanec, morda sta bila celo dva, naj bi iz čistega miru začel streljati na obiskovalce, ki so se zabavali. Po doslej znanih podatkih naj bi ustrelil vsaj 15 ljudi, eden naj bi že umrl. 
Ko se je začelo streljanje, je v klubu zavladala panika in obiskovalci so planili v brezglavi beg. Bežali so proti izhodu in pustili v klubu osebne predmete in oblačila. Ven so prišli v hudem šoku, nihče noče govoriti o streljanju, zato ima policija težave s pridobivanjem informacij o dogajanju v klubu.

Po zadnjem poročanju policije so osem hudo ranjenih odpeljali v univerzitetni zdravstveni center, eden je zaradi hudih strelnih ran v kritičnem stanju.

Nočni klub Cameo se na družabnih omrežjih oglašuje kot klub zabave treh držav, saj Cincinnati leži na jugozahodu države Ohio, skoraj na tromeji z Indiano in Kentuckyjem, zato ga obiskuje veliko mladih.

Po navedbah drugega predstavnika policije Paula Neudigata je bilo v času streljanja v klubu več sto ljudi. Zaradi glasne glasbe nekateri prvih strelov sploh niso slišali.

Ne izključujejo terorističnega napada, kar pa sicer tokrat ni verjetno.

Strelski pohod neznanca ali neznancev in pobijanje nedolžnih državljanov sta že drugi dogodek v manj kot letu dni, potem ko je Omar Mateen streljal, prav tako v nočnem klubu, v Orlandu na Floridi. Takrat je v krvi za vedno obležalo 49 ljudi, kar velja za najbolj krvavi strelski pohod v zgodovini.

Deli s prijatelji