SLOVO

VIDEO: Tijanin morilec: Posilil sem jo, nato pa zadavil

Objavljeno 08. avgust 2014 22.27 | Posodobljeno 08. avgust 2014 22.28 | Piše: Ma. F.

V Subotici so se danes v popoldanskih urah poslovili od 15-letne Tijane Jurić.

Zadnje slovo.

SUBOTICA – Tragedija, ki je pretresla Subotico in Srbijo, je danes dosegla vrhunec. Starši in prijatelji so se namreč poslovili od komaj 15-letne Tijane Jurić, ki jo je hladnokrvno umoril mesar Dragan Đurić. Pogreba se je udeležilo okoli dva tisoč ljudi, piše portal Telegraf.

»Naslednje leto se ne boš vpisala v šolo, tvoj violončelo pa ne bo več zaigral. Tijana je bila v ponos svojim staršem, bila je lepo vzgojena. Čakali smo 12 dni, da bi se vrnila. Uspelo ti je združiti Srbijo, Evropo in svet. Vstopila si v srca mnogih. Pogrešamo te,« je bilo slišati med pogrebno slovesnostjo. »Kako zelo sem te imel rad. Prekmalu odhajaš,« pa je ves čas ponavljal Tijanin oče Igor Jurić. Skrušena mama je od bolečine zgolj zmajala z glavo.

Posilil jo je in zadavil z jopico

»Jaz sem svojo hčer izgubil in za morilca želim najstrožjo kazen. Pazite na svoje otroke, saj se po naših ulicah sprehajajo zlobni ljudje, ki so sposobni največjih grozot. Moje življenje je postala misija, da se borim proti takih dejanjem. Pri tem me bo spremljal angel iz nebes,« je za Telegraf povedal oče.

Morilec Dragan je medtem policiji povedal celotno zgodbo dogajanja na tragično noč. Med drugim je tudi priznal, da je Tijano udaril skoraj desetkrat po glavi, nato pa jo odpeljal do njive, kjer jo je povlekel iz avtomobila in jo položil na tla. Slekel ji je hlače in spodnje hlačke, ona pa je pri tem kričala in brcala z nogami. Nato jo je posilil in zadavil z jopico, ki jo je imela okoli vratu.

Deli s prijatelji