NAPAD V SARAJEVU

VIDEO: Srce parajoči posnetek očeta umrlega vojaka

Objavljeno 21. november 2015 17.30 | Posodobljeno 21. november 2015 17.30 | Piše: T. Pa.

Družini Armina Salkića in Nedeljka Radića sta po sredinem napadu še vedno v soku.

SARAJEVO – Po sredinem napadu v Sarajevu, v katerem je 34-letni Enes Omeragić ubil dva vojaka, enega pa ranil, sta družini preminulega Armina Salkića in Nedeljka Radića oviti v žalost.

Za bratovo smrt izvedela prek spleta

Radić je odraščal v Nevesinju, pred nekaj leti pa se je poročil in se preselil v Sarajevo, a se je pogosto vračal domov. Z ženo Aliso je imel tudi dveletno hčerko.

»Vsi smo še vedno v šoku,« je povedal Nedeljkov bratranec Momčilo Radić. »Ne vemo, kaj bi rekli. Njegovi mami še nismo povedali, nihče nima moči. Starejša ženska je, Nedeljkov oče pa je že umrl.«

Novica je bila za sorodnike pravi šok, predvsem za sestro, ki je za grozljivi dogodek izvedela prek spleta. Takoj ko je prebrala novico, mu je napisala sporočilo, vendar odgovora ni dobila. Nato je sledil obup: na spletu je med žrtvami prebrala njegovo ime. 

»Začela sem kričati, odšla sem na ulico. Moj mož se je zbudil in rekla sem mu, naj, prosim, prebere, morda sem napačno razumela.« Potem pa se ne spominja ničesar več, je povedala Daliborka Kašiković.

Neutolažljiv je bil

Težke ure pa so doživljali tudi starši drugega vojaka, Armina Salkića. Pretresljiv posnetek kaže trenutke, ko je Salkićev oče prišel na kraj dogodka in izvedel za sinovo smrt. 

Deli s prijatelji