TERORISTIČNI NAPAD

VIDEO: To so posnetki policijskega spopada s teroristi v Parizu

Objavljeno 15. november 2015 16.45 | Posodobljeno 15. november 2015 16.45 | Piše: S. U.

Velika zasluga, da ni bilo še več žrtev v petkovem pariškem pokolu, gre francoskim policistom, ki so napadene civiliste iz kluba odpeljali na varno.

PARIZ – Francijo so pretresli doslej najhujši teroristični napadi, v katerih je umrlo najmanj 129 ljudi, ranjenih jih je bilo 352, med njimi jih je 99 v kritičnem stanju. Umrlo je tudi sedem teroristov. Napadi so se odvili na šestih prizoriščih v Parizu, največ smrtnih žrtev pa je zahteval napad na klub Bataclan, ki je na koncertu ameriške skupine Eagles of Death Metal gostil 1500 obiskovalcev. V dvorano naj bi vdrli štirje teroristi, ubitih naj bi bilo približno 89 ljudi.

Splet je medtem preplavil posnetek petkovega pokola pred omenjenim klubom. Eden od očividcev, fotograf Patrick Bachmann, je za britanski Sunday Express opisal tamkajšnji kaos: »Bila je popolna panika. Slišal sem neko žensko kričati, medtem ko je ležala na ulici. 'Pomagajte mi, pomagajte mi!' so bile njene besede.«

Preberite še: FOTO: To so žrtve terorističnega napada v Parizu

Prav tako je poudaril, da gre velika zasluga za to, da ni bilo še več žrtev, tamkajšnjim policistom, ki so napadene civiliste iz kluba odpeljali na varno.

Več pa v priloženem videu.

 

Deli s prijatelji