TERORIZEM

VIDEO: S tovornim vozilom zapeljal v množico ljudi

Objavljeno 07. april 2017 17.25 | Posodobljeno 07. april 2017 18.21 | Piše: Mo. S.

Pri tem naj bi umrli trije ljudje.

STOCKHOLM – V središču švedske prestolnice, na obljudeni nakupovalni ulici, je vozilo zapeljalo v množico ljudi, poroča tiskovna agencija Reuters. Nekateri poročajo, da je šlo za kombinirano vozilo, s fotografij s kraja pa gre sklepati, da je šlo za tovorno vozilo, ki je zapeljalo v trgovino, pri tem pa podrlo več pešcev.

Nekateri poročajo zgolj o ranjenih, spet druge agencije pa, da naj bi v incidentu umrli trije ljudje.

Tiskovna agencija AP obvešča, da naj bi na kraju odjeknili tudi streli, policija pa je za zdaj potrdila le, da so prejeli klice o človeku, ki je med vožnjo poškodoval nekaj ljudi.

Kraj so zavarovali, nad mestom krožijo helikopterji. Kaj se je zares zgodilo, še ne morejo povedati, je pa švedski premier Stefan Löfven povedal, da je šlo za teroristični napad. Tovornjak je po trčenju zagorel, napadalca pa naj bi že aretirali.

Mediji poročajo, da so po incidentu zaprli pomembne zgradbe v mestu, kot so sedež vlade, parlament in kraljevo palačo. Policija prosi prebivalce, naj se izogibajo središču mesta in da naj, če je mogoče, ostanejo v zaprtih prostorih. Ustavili naj bi tudi celotno podzemno železnico.

 

Deli s prijatelji