SRHLJIVKA

VIDEO: Preživela padec iz osmega nadstropja

Objavljeno 08. april 2017 23.35 | Posodobljeno 08. april 2017 23.36 | Piše: U. S.

Rusinja je pred požarom iz bloka zbežala na balkon.

Strašen prizor je z mobilnimi telefoni posnelo več ljudi. Foto Zaslonska slika

Stanovalka devetnadstropnega bloka v enem od moskovskih naselij ni vedela, kaj naj stori, ko je v njenem stanovanju v osmem nadstropju zagorelo. Iz stanovanja so švigali ognjeni zublji in valil se je gost dim, da ne bi zgorela pri živem telesu, se je ženska pred požarom umaknila na balkon.

Toda niti tam se ni počutila varno, zato je preplezala ograjo in stala na ozki polički kar dvajset 20 metrov nad tlemi. Potem se je zgodilo najhuje: Moskovčanki, ki se verjetno tudi zaradi dima in vročine ni mogla močno držati za ograjo, je zdrsnilo in omahnila je v globino. Strašen prizor je z mobilnimi telefoni posnelo več ljudi, in čeprav se zdi, da je ženska padla v smrt, je 20-metrski padec preživela! 
Silovit padec je ublažilo grmičevje. Takoj so poklicali reševalce, ki so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so jo zdravili zaradi vdihavanja dima in več ran. Kakšne poškodbe je dobila, ni znano, so pa ruski mediji poročali, da je kmalu po prihodu v bolnišnico padla v komo.

Zakaj in kje je zagorelo, še ni znano, so pa gasilci iz stolpnice evakuirali devet ljudi, med njimi otroka, ki je menda potreboval zdravniško pomoč. 

Deli s prijatelji