KRVAV NAPAD

VIDEO: Orožje v Trstu, v Parizu je nedolžne ubijalo tudi jugoslovansko

Objavljeno 27. november 2015 19.40 | Posodobljeno 27. november 2015 19.40 | Piše: T. L.

Orožje je 34-letnik prodal 7. novembra Arabcu iz Pariza.

STUTTGART – Tožilci v nemškem Stuttgartu so potrdili v petek, da so prijeli 34-letnega moškega zaradi suma prodaje orožja, niso pa želeli komentirati govoric, da je oskrbel teroriste iz Pariza s štirimi avtomatskimi puškami. »Lahko potrdim, da je moški v priporu zaradi suma prodaje orožja,« je dejal tiskovni predstavnik tožilca v Baden-Württembergu in dodal, da se je aretacija zgodila v torek. 

Nemški časnik Bild pa je poročal, da moškega sumijo za prodajo štirih kosov orožja napadalcem, ki so 13. novembra usmrtili 130 ljudi v Parizu. Časnik še piše, da je moški štiri avtomatske puške prodal prek spleta 7. novembra kupcu arabskega porekla.

Dve puški AK-47 sta bili izdelani na Kitajskem, dve Zastavini M70 pa v Jugoslaviji, še poroča Jutarnji list. M70 je bila zasnovana na osnovi sovjetskih pušk AK-47 in AKM.

Bild še piše, da so na mobilnem telefonu prijetega moškega našli štiri elektronska sporočila, ki kažejo na to, da je bil v stiku z »Arabcem iz Pariza«. Francoski preiskovalci so prepričani, da je bilo orožje uporabljeno za krvave pariške napade. 


Preko Trsta pošiljali orožje iz Turčije v Belgijo

V poostrenih varnostnih razmerah imajo s trgovci orožja polne roke policija in druge pristojne službe. Poročali smo že o teroristični grožnji, ki so jo obravnavali v Berlinu, in zasegu bogate zbirke orožja v Moskvi.image

Pošiljko 800 pušk so zasegli tudi v italijanskem Trstu, orožje pa je bilo iz Turčije namenjeno v Belgijo, kjer so po številnih policijskih akcijah šele včeraj znižali stopnjo ogroženosti pred terorističnimi napadi z najvišje četrte stopnje na tretjo.

 

 

Deli s prijatelji