GROZLJIVO

VIDEO: Malega begunca umoril 32-letnik

Objavljeno 30. oktober 2015 23.30 | Posodobljeno 30. oktober 2015 23.31 | Piše: STA, T. L.

Mohameda iz BiH so pogrešali, odkar je pred skoraj mesecem dni izginil izpred centra za registracijo v Berlinu.

BERLIN – V Nemčiji so prijeli moškega, ki naj bi bil umoril štiriletnega begunca Mohameda iz BiH, ki so ga pogrešali, odkar je pred skoraj mesecem dni izginil izpred centra za registracijo v Berlinu. Trupelce so našli v avtomobilu osumljenca, ki je danes priznal, da je umoril še enega dečka.

Mohameda je njegova mati izgubila 1. oktobra v gneči pred centrom za registracijo prosilcev za azil v Berlinu. Izginotje je sprožilo množično iskalno akcijo. Otrokovo truplo so domnevno našli v četrtek v avtomobilu osumljenca, potem ko je mati 32-letnika, ki je sumila, da je njen sin vpleten v zločin, poklicala policijo. Policisti so osumljenca aretirali na njegovem domu v zvezni deželi Brandenburg. Identifikacija trupla še poteka.

Moril je varnostnik

Danes ponoči je moški priznal, da je umoril še enega dečka, in sicer šestletnega Eliasa iz Potsdama, ki je izginil julija, ko se je igral pred hišo staršev. Osumljenec je policiji povedal, da je Eliasa tako kot Mohameda umoril kmalu po ugrabitvi in da je njegovo truplo zakopal pri kraju Luckenwalde v Brandenburgu. Na tem območju so policisti pozneje res našli truplo, identiteto pa še preverjajo.

Policija in oblasti doslej niso želele ugibati o motivu gnusnih zločinov storilca, ki je delal kot varnostnik v Brandenburgu.

 

Deli s prijatelji