TRAGEDIJA

VIDEO: Huda prometna nesreča avtobusa: umrlo 11 otrok

Objavljeno 09. maj 2017 20.30 | Posodobljeno 09. maj 2017 20.52 | Piše: STA, S. U.

Otroci, stari od tri do šest let, so bili na poti v vrtec.

VEJHAJ – V hudi prometni nesreči avtobusa na vzhodu Kitajske je danes umrlo 12 ljudi, med njimi 10 otrok iz Južne Koreje in Kitajske. Avtobus z otroki, starimi od tri do šest let, je v predoru zagorel, so sporočile lokalne oblasti. V nesreči je bil huje ranjen tudi vzgojitelj.

Vračali so se iz vrtca

Ob 11 otrocih iz vrtca južnokorejske mednarodne šole v mestu Vejhaj (Weihai) v provinci Šandung je v nesreči umrl tudi voznik avtobusa. Pet otrok, ki so umrli v nesreči, je bilo Južnokorejcev, šest pa Kitajcev. Agencija AFP sicer ob tem navaja, da so jim na južnokorejskem konzulatu v mestu Čingdao (Quingdao) povedali, da je bilo 10 otrok Južnokorejcev, od katerih jih je imelo pet dvojno državljanstvo, tudi kitajsko, in da so bili stari od štiri do sedem let. Po navedbah mestnih oblasti se je nesreča zgodila, ko so bili na poti v mednarodno šolo. Zakaj se je nesreča zgodila, še ni znano.

Nesreča na dan predsedniških volitev

Začasni južnokorejski predsednik Hvang Kjo An je izrazil globoko žalost ob tragediji, ki se je sicer zgodila na dan predsedniških volitev v Južni Koreji. Pristaniško mesto mesto Vejhaj leži na vzhodu Rumenega morja, ki meji na Južno Korejo. Zaradi bližine meje v tej kitajski metropoli z 2,8 milijona prebivalcev živi tudi veliko Južnokorejcev.

Smrtne prometne nesreče so na Kitajskem pogoste, saj prometnih predpisov pogosto ne spoštujejo. Leta 2015 je v več kot 180.000 prometnih nesrečah umrlo 58.000 ljudi.

 

Deli s prijatelji