OSEM LJUDI V ENEM AVTU

VIDEO: Huda nesreča: 17-letnici umrli, fanta rešil objem

Objavljeno 02. december 2015 11.01 | Posodobljeno 02. december 2015 11.02 | Piše: A. L.

Policija razkriva podrobnosti nesreče, v katero je bilo vpleteno eno vozilo in osem ljudi.

S kraja tragedije.

FAŽANA – Nedavna tragedija pri južnih sosedih je pretresla javnost. Umrli sta Elena Đurić in Francesca Šuran. Zanju je bila usodna vožnja v prenatrpanem citroenu xsari, ki ga je iz neznanega razloga zaneslo, nato pa je trčilo v drevo.

»Bili sta moji prijateljici, odlični dekleti, vzorni učenki, nikoli nista povzročali težav,« je za Jutarnji list spregovoril njun sošolec, ki ni zmogel zadržati solz. Vedno sta bili skupaj. Že v vrtec sta hodili skupaj, potem v osnovno šolo, nato pa še v gimnazijo. Bili sta kot sestri, pravijo. »Ne moremo verjeti, da ju ni več, da ne bosta nikoli več sedeli z nami, da ne bosta pisali kontrolk in odgovarjali na vprašanja,« so s kepo v grlu povedale njune kolegice.

Usodni blagi ovinek, v katerega je 18-letna voznica zapeljala prehitro, je bil tudi včeraj poln sveč in rož, tudi molili so za pokojni dekleti. Za tretje letnike je včeraj odpadel pouk, v torek pa bodo imeli žalno slovesnost.

Dve osebi v prtljažniku

Naj spomnimo: voznica je v levem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in trčila drevo. Elena in Francesca sta pri tem umrli, tri dekleta, stara 16 in 17 let, ter 15-letnik pa so poškodovani in so v bolnišnici. Voznica in 17-letnik sta v domači oskrbi. Vsi preživeli so v hudem šoku in težko govorijo o nesreči. Eden od preživelih je menda prijateljem povedal, da je pred njihov avto na cesti nekaj skočilo.

Policija je potrdila, da sta se dva potnika vozila v prtljažniku, tudi Elena, ki jo je zaradi silovitega trčenja vrglo iz vozila. Nesrečna Francesca je sedela za voznico. Po neuradnih podatkih je 17-letnik močno objel svojega dve leti mlajšega prijatelja, zaradi česar sta hudo trčenje tudi preživela.

Deli s prijatelji