PROMETNA NESREČA

VIDEO: Goreči kamion v cerkveni kombi

Objavljeno 11. december 2015 20.30 | Posodobljeno 11. december 2015 20.30 | Piše: E. B.

V ZDA v prometni nesreči umrli štirje ljudje, osem jih je v kritičnem stanju.

Strahotna prometna nesreča je pretresla stanovanjsko sosesko v Hyattsvillu tik ob Washingtonu: trčila sta cerkveni kombi in tovornjaček in se vnela.

Ognjeni zublji so bili usodni za štiri ljudi, najmanj 14 je ranjenih – osem jih je v kritičnem stanju, tudi štirje otroci. Policija je sporočila, da so bili med smrtnimi žrtvami trije odrasli in otrok. Po prvih podatkih naj bi tovorno vozilo najprej trčilo v neki osebni avtomobil, potem pa se z gorečo pnevmatiko zaletelo v kombi, ki naj bi prevažal 15 ljudi, in to tik ob dvorišču hiše. 
Ena najhujših prometnih nesreč na ulicah ameriške prestolnice je šokirala številne mimoidoče in bližnje stanovalce, ki so pokazali izjemno solidarnost in človečnost ter takoj priskočili na pomoč. »Plameni so se sprva kar širili, potem so jih gasilci končno ukrotili,« je povedala ena od pretresenih prič in opisala eksplozijo takoj po trčenju. Najpogumnejši iz soseske so sprva sami poskušali pogasiti požar z domačimi gasilnimi aparati, še pred prihodom reševalcem pa naj bi iz vozil rešili skupno štiri otroke, a so se zublji širili nevarno in silovito, zato so se morali umakniti.

Plamene so dokončno premagali šele izurjeni gasilci, ki so skupaj z reševalci iz vozil izvlekli trupla in negibna telesa: prizor kakor iz vojne, opisujejo številne priče, policija pa še vedno ugotavlja vzrok tragedije in išče krivca.

Deli s prijatelji