KEMIČNA REAKCIJA

VIDEO: Eksplozija pri Splitu, štiri odpeljali, panika v Severni luki

Objavljeno 14. april 2017 15.46 | Posodobljeno 14. april 2017 15.50 | Piše: STA, K. K.

Nedaleč od splitskega severnega pristanišča je danes prišlo do eksplozije v enem od silosov za skladiščenje pšenice.

Nekateri Splitčani niso preveč prijazni do turistov.

SPLIT – Nedaleč od splitskega severnega pristanišča je danes prišlo do eksplozije v enem od silosov za skladiščenje pšenice. Splitska policija je potrdila, da so bile v eksploziji tri osebe poškodovane, hrvaški mediji pa poročajo, da je gasilska enota na kraju dogodka sporočila, da so se ponesrečili štirje delavci.

Slobodna Dalmacija je na svoji spletni strani objavila prve navedbe policije, da so tri osebe prepeljali na kirurgijo splitskega klinično-bolniškega centra, neuradno naj bi šlo za opekline, enemu delavcu pa naj bi amputirali prst. Kot dodaja splitski časnik, so gasilci povedali, da so bili ranjeni štirje delavci.

Močna eksplozija, ki je prestrašila prebivalce splitskega območja, je odjeknila pri vrhu enega od več kot 30 metrov visokih silosov v kraju Vranjic nedaleč od Splita, je sporočila splitska policija, ki preiskuje okoliščine nesreče.

Kot je še neuradno poročala Slobodna Dalmacija, je eksplozijo najverjetneje povzročila kemična reakcija zaradi plina, ki se je nabral, ker poslopja niso redno prezračevali.

Deli s prijatelji