HUDA NESREČA

VIDEO: Dramatično reševanje: prevozil rdečo in zapeljal v množico

Objavljeno 21. december 2017 13.17 | Posodobljeno 21. december 2017 13.18 | Piše: STA, B. S.

Več ljudi je poškodovanih, med njimi tudi dojenček.

MELBOURNE – Voznik je s terenskim vozilom v središču mesta blizu železniške postaje v križišču prevozil rdečo luč na semaforju in z veliko hitrostjo zapeljal v množico, ki je prečkala prehod za pešce. Avtomobil se je ustavil, ko je trčil v steber signalizacije za tramvaj.

Po nesreči so v bolnišnice odpeljali 13 ljudi, med njimi jih je sedem v kritičnem stanju. Med huje poškodovanimi naj bi bil tudi mlajši otrok s poškodbami glave, poroča Sky News Australia.

Policija je voznika prijela, kasneje pa sporočila, da je šlo za namerno dejanje. »Glede na to, kar smo videli, sklepamo, da gre za namerno dejanje. Motivi še niso znani,« je novinarjem povedal načelnik policije Russell Barrett. Ni pa želel komentirati, ali gre za teroristično dejanje, ker se je, kot je dejal, preiskava šele začela.

Incident spominja na tistega, ki se je zgodil januarja, ko je na skoraj istem mestu avtomobil zapeljal v množico. Takrat je umrlo šest ljudi, trideset je bilo poškodovanih. Tudi tedaj incidenta niso obravnavali kot teroristično dejanje.
 

Deli s prijatelji