DRUŽINSKA TRAGEDIJA

VIDEO: Anto prišel iz zapora in ubil mamo, ženo in brata

Objavljeno 01. november 2015 21.30 | Posodobljeno 01. november 2015 21.30 | Piše: S. F.

Anto Niče je žrtve zabodel, po pomoč se je k sosedi privlekel smrtno ranjen brat.

Izmaličeno truplo je pretreslo tudi policiste (fotografija je simbolična).

LIVNO – V noči na soboto se je v vasi Veliki Kablići pri Livnem, v zahodnem delu Bosne in Hercegovine, zgodila huda družinska tragedija: 35-letni Anto Niče je umoril svojo mamo, ženo in težje ranil brata, ki je na poti do bolnišnice v Splitu preminil. Osumljeni je na begu, zato je policija izdala tiralico.

Ivica Vrdoljak, tiskovni predstavnik bosanskega ministrstva za notranje zadeve, je povedal, da je brat Anta Ničeja, 46-letni M. N., prišel ranjen in ves krvav do sosede, ki je takoj poklicala policijo. Ko je policija z reševalci prišla na kraj tragedije, so M. N. takoj odpeljali v kantonalno bolnišnico, zatem pa proti splitski bolnišnici Firule. Toda med potjo, tam okoli 1.20, je umrl.

V hiši, kjer se je zgodila tragedija, je policija našla dve ženski trupli. Najprej so naleteli na 44-letno S. N., ki je bila rojena v Šibeniku, v nadstropju hiše pa so našli še 66-letno L. N., 35-letnikovo mamo. Za obe je policija ugotovila, da sta umrli nasilne smrti. Po prvih ocenah kriminalistov, ki raziskujejo večkratni umor, je storilec uporabil hladno orožje – nož.

Policija primer še raziskuje, tako da podrobnejših podatkov ni. Znano pa je, da je osumljeni prišel domov v petek zjutraj z enomesečnega prestajanja zapora zaradi nasilja v družini. Sosedje so povedali, da v hiši ni živelo še več ljudi, saj je eden od bratov osumljenega gluhonem in živi v Zagrebu, sestra pa je poročena in živi v Brini pri Livnem. Oče je umrl že pred časom.

Sosede je krvavi zločin presenetil

»Grozljivo je, ko slišim, da je prišel domov v petek zjutraj okoli 9.15, potem pa je ponoči naredil, kar je naredil. Strašno. Razlogov za to grozljivo dejanje ne poznam in ne morem ugibati, vendar so za to ustanove, ki bodo ugotovile, kaj in kako,« je dejal Mika Niče, eden od stricev osumljenega. Ena od sosed je dejala, da se je osumljeni do njih obnašal vljudno in jih je vedno pozdravil, tako da jo je presenetilo, ko je slišala, kaj se je zgodilo.

Trupla žrtev so v mrtvašnici v Livnem in čakajo na obdukcijo, tožilec kantona pa je zagotovil, da bo izjava za javnost pripravljena, ko bo preiskava končana. Za zdaj motivi tega grozljivega dejanja niso znani, domneva pa se, da je šlo za družinske težave in nasilje, ki so izbruhnili na najhujši možni način. 

 

Deli s prijatelji