ŽALOSTNO

Vedo, zakaj sta v Istri umrla mlada Patrik in Lara

Objavljeno 19. november 2015 21.00 | Posodobljeno 19. november 2015 21.00 | Piše: T. L.

Jutro po poroki, kjer sta bila gosta, so prijatelji mladi par našli mrtev v sobi.

Lara in Patrik.

POREČ – Po skoraj mesecu dni je zdaj znano, zakaj sta v vasici v Istri prezgodaj umrla Patrik B. (27) iz Poreča in njegovo dekle, 22-letna Lara N. iz Varvarov image. Šokirani prijatelji so našli par mrtev v apartmaju Milena v vasi Bačva pri Višnjanu 25. oktobra. Udeležila sta se poroke prijateljev, naslednje jutro pa so ju našli mrtva v sobi. Znakov nasilja ni bilo, pojavljala pa so se številna ugibanja, da bi lahko bile za njuno smrt krive droge.

Zdaj je jasno, da so imeli Patrikovi in Larini prijatelji, ki so trdili, da se par ne drogira, prav. Za Patrika in Laro je bila namreč usodna zastrupitev z ogljikovim monoksidom, je po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista sporočilo državno tožilstvo. 

»Obdukcija in toksikološka analiza sta pokazali, da sta umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Ob tem lahko potrdimo, da v organizmu preminulega para nismo odkrili prisotnosti zdravil, drog ali njihovih metabolitov niti drugih strupenih organskih spojin,« so zapisali v državnem tožilstvu v Pulju na svoji spletni strani. 

V nadaljnji preiskavi se bodo zdaj še ugotavljale okoliščine smrti mladega para in kako je prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom. 

Deli s prijatelji