TRAGIČNO

V plazovih v Alpah umrli trije plezalci, truplo 31-letnika našli tri metre pod snegom

Objavljeno 26. december 2017 10.00 | Posodobljeno 26. december 2017 10.01 | Piše: STA, S. U.

Tragedije si v zadnjih dneh sledijo ena za drugo.

BERN – V plazovih v švicarskih Alpah so v zadnjih dneh umrli trije plezalci. Kot je v ponedeljek sporočila policija, je v soboto plaz pod seboj pokopal Francoza, ki se je vzpenjal na goro Glattwang na vzhodu Švice. V ponedeljek je v plazu v kantonu Valais umrl švicarski alpinist, dan prej pa je poškodbam podlegla Švicarka, ki jo je plaz zasul v soboto.

Ponedeljkova nesreča se je zgodila, ko se je skupina petih švicarskih plezalcev v kantonu Valais vzpenjala na vrh Hofathorn. Pri tem se je sprožil plaz, ki je odnesel enega od njih. Soplezalci so 39-letnika kmalu našli, a mu reševalci niso mogli več pomagati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V bližini vrha gore St-Luc prav tako v kantonu Valais pa je plaz odpravo treh švicarskih plezalcev zasul v soboto. Dva med njimi sta bila huje poškodovana in so ju prepeljali v bolnišnico. Dan po nesreči je 29-letna plezalka v bolnišnici podlegla poškodbam.

V soboto je plaz zasul tudi 31-letnega Francoza, ki se je s kolegom vzpenjal na goro Glattwang na vzhodu Švice. Malo pod vrhom sta se razšla in Francoz je sam nadaljeval pot, ko ga je presenetil plaz. Njegovo truplo so po večurnem iskanju našli v nedeljo tri metre pod snegom, je sporočila policija.

Deli s prijatelji