ZLOČIN

V Pistoriusovi hiši našli okrvavljen kij

Objavljeno 17. februar 2013 12.40 | Posodobljeno 17. februar 2013 12.40 | Piše: D. P., STA

Sodnik bo odločal tudi o nadaljnjem pridržanju oziroma izpustitvi na prostost ob plačilu varščine.

Z nastopom na olimpijskih igrah se je vpisal v zgodovino.

PRETORIA – Policisti so po navedbah južnoafriškega časnika City Press v hiši olimpijca Oscarja Pistoriusa, ki je osumljen umora svoje partnerice, našli krvav kij za kriket. Nekateri mediji poročajo, da gre za bejzbolski kij. Preiskava je med drugim do zdaj pokazala, da je imelo dekle tudi hude poškodbe glave, čeprav so sprva navajali le strelne rane.

Štirje naboji

Južnoafriškega atleta Pistoriusa so dan po valentinovem pridržali, saj je osumljen umora dekleta Reeve Steenkamp. Tragedija se je zgodila v četrtkovih jutranjih urah na domu atleta, ki je po vsem svetu zaslovel, ko je kot prvi atlet brez nog sodeloval na pravih olimpijskih igrah. Pistorius naj bi v dekle, tridesetletno manekenko Reevo Steenkamp, izstrelil štiri naboje iz pištole, in to kar skozi vrata kopalnice. Tam je policija tudi našla truplo manekenke. V prvih izjavah je Pistorius dejal, da je mislil, da gre za vlomilca.

V torek zaslišan

Nadaljnje zaslišanje se bo nadaljevalo prihodnji torek, Pistorius pa je od aretacije v policijskem pridržanju v Pretorii. Sodnik bo odločal tudi o nadaljnjem pridržanju oziroma o izpustitvi na prostost ob plačilu varščine.

Pistorius je prvi športnik v zgodovini z dvojno amputacijo nog, ki je nastopil na olimpijskih igrah. To si je želel že v Pekingu 2008, a je Mednarodna atletska zveza zaradi tehnološke prednosti njegovih tekaških protez zahtevo zavrnila. Lani v Londonu mu je ob pomoči visokotehnoloških karbonskih protez le uspelo nastopiti. Prebil se je v polfinale na 400 m, bil v finalu s štafeto svoje države na 4 x 400 m, ob zaprtju iger v britanski prestolnici pa je nosil zastavo Republike Južne Afrike.

Deli s prijatelji