POŠKODBE GLAVE

Umoril pianistko Natalijo

Objavljeno 12. december 2015 13.29 | Posodobljeno 12. december 2015 13.30 | Piše: U. S.

Vrhunska umetnica umrla zaradi hudih poškodb glave.

Natalija Strelčenko, znana tudi pod imenom Natalia Strelle, je umrla zaradi hudih poškodb glave.

LONDON – Angleška policija je sprožila preiskavo umora vrhunske pianistke Natalije Strelčenko, ki so jo našli hudo ranjeno na njenem domu. Zdravniki so poskušali 38-letnico oživiti, a so bile rane na glavi prehude in je kmalu umrla, zaradi suma umora pa je policija že prijela 48-letnega moškega in ga pridržala.

Strelčenkova, znana tudi pod imenom Natalia Strelle, Rusinja po rodu, je delala kot umetniška direktorica v svetu mednarodne glasbene akademije Menestrelles v Parizu, še letos pa naj bi nastopila na več koncertih po Evropi. Stala je na nekaj najbolj znanih odrih na svetu, med drugim je nastopila v Wigmore Hall v Londonu, Carnegie Hall v New Yorku in Franzosische Dom v Berlinu. Na njeni uradni spletni strani piše, da norveška pianistka ruskega rodu velja za eno najslavnejših pianistk mednarodnega prostora, ki je dobivala samo pozitivne kritike.

Pogosto je ni bilo doma

Pretreseni sosedje so povedali, da glasbenice in njene družine –– imela naj bi majhne otroke –– pogosto ni bilo doma, saj so skupaj odhajali na njene turneje. »Velikokrat so odsotni, glasbenika sta, zelo pametna in nadarjena,« je povedala 31-letna soseda Juliana Hulse. »Videla sem, kako so jo reševalci odpeljali v bolnišnico, videti je bila hudo ranjena. Ne pomisliš, da bi se lahko kaj takega zgodilo, vsi smo šokirani,« je še povedala. Neka druga, ki je hotela ostati anonimna, pa je dodala: »Tako mlada je bila, žalostno je, da se to zgodi materi, vsi smo pretreseni.«

Policija je sporočila, da so prejeli klic o napadeni ženski in se odpravili na kraj dogodka. Javnost so že zaprosili za pomoč oziroma kakršno koli informacijo, ki bi jim pomagala razrešiti primer.

Deli s prijatelji