DRUŽINSKA TRAGEDIJA

Umoril je ženo in njune tri otroke

Objavljeno 21. april 2017 22.16 | Posodobljeno 21. april 2017 22.21 | Piše: U. S.

Družinska tragedija se je pripetila v bloku na Danskem.

Fotografija je simbolična.

V stanovanju v danski prestolnici, natančneje v okrožju Brønshøj, je pred dobrom tednom policija našla več trupel, enega osumljenca so že prijeli in obtožili umorov.

Policija je več klicev o družinskem nasilju dobila okoli 7.35 in na naslov poslala patruljo. Ta je v stanovanju našla več mrtvih, je povedal namestnik inšpektorja in vodja preiskave Ove Bundgård Larsen in pristavil, da so policisti takoj poklicali okrepitev: »Ko so vstopili v stanovanje, so ugledali grozljiv prizor.« Bilo je veliko krvi, je povedal in še, da so bili vidne tudi sledi boja.

Okolico stanovanjske stavbe so takoj ogradili, preiskava še poteka, najverjetneje gre za družinski umor. Danski mediji poročajo, da je bila v majhnem stanovanju v Brønshøju umorjena vsa družina, menda zelo okrutno, moški naj bi podivjal in se nad žrtve spravil z več kosi orožja. Policisti so eno poskušali oživljati, je potrdil Larsen: »Res je, zdravniki in reševalci so poskušali rešiti življenje enega od ranjenih.« A ni jim uspelo. V stanovanju je živela mati s tremi otroki, aretirani pa je oče otrok in so ga že osumili štirih umorov, je povedal Larsen. Po poročanju danskih medijev je bil moški v stanovanju, ko so ga prijeli. »Kraj zločina smo zavarovali, preiskuje ga forenzična ekipa, ki išče sledi,« je povedal Larsen, o motivu za zločin pa ni hotel ugibati. Povedal je, da so umorjene odpeljali na inštitut za sodno medicino, kjer bodo opravili obdukcijo. 

Deli s prijatelji