LUMP

Ujeli so bentley bandita

Objavljeno 18. julij 2011 21.40 | Posodobljeno 19. julij 2011 07.30 | Piše: U. S.

Sedem ameriških držav je iskalo tatu dragih avtomobilov

Pred policijo je bežal v ukradenem bentleyju
NEW ORLEANS – Ameriške oblasti so vendarle ujele 22-letnika, ki je kradel drage avtomobile, zaradi njegove ljubezni do luksuznih blagovnih znamk pa so mu nadeli ime bentley bandit. Justina Durbina so aretirali v bentleyju, zaprli so ga v ječo v ameriški zvezni državi Louisiana, varščine niso postavili. Durbin je iz Oklahome, iskali pa so ga v kar sedmih zveznih državah: Louisiani, Južni Karolini, Virginiji, Floridi, Indiani, Arizoni in Marylandu, in sicer zaradi kršitve pogojne izpustitve, kraje avtomobilov, velike tatvine, vloma in goljufije. Razvpit je postal, ker je kradel samo drage, luksuzne avtomobile.

Upiral se ni


Bentleyja je prejšnji četrtek popoldne opazil policist. Obvestil je kolege in možje postave so se nemudoma pognali za tatičem: Durbin je bežal pred policisti, ko se je zaletel, je pobegnil peš. Policija se ni vdala: na pomoč so poklicali sledne pse in helikopterje in ga vendarle ujeli. Durban se ni upiral, je povedal šefirov namestnik Corey Britt: »Roke je dvignil v zrak in rekel: ‘Jaz sem.‘« Nick Garulay, lastnik bentleyja, je zadovoljen: »Avto je še vedno v odličnem stanju in ga bom kmalu dobil nazaj. Zelo vesel sem in hvaležen. Policija je opravila krasno delo.« V ukradenem vozilu so našli nekaj registrskih tablic, na tistih, ki so bile pritrjene na avtu, je pisalo DIAL 911 ali po naše – kliči 112.

Izbran okus za štirikolesnike

Durban je avte kradel po istem kopitu: do trgovine z vozili se je zvito pripeljal v lepem avtu višjega razreda, si ogledal podobno ali še dražje vozilo in šel na testno vožnjo ter povedal, da si mora avto ogledati še njegov oče. Tako se je junija iz trgovine z avtomobili v Napervillu odpeljal z mercedesom SL55 AMG, letnik 2003. Pripeljal se je z mercedesom SL500, spremljal ga je neki človek, in šel na testno vožnjo. Potem je odšel in se vrnil pozneje istega dne, sam, se spet odpeljal na testno vožnjo, a se tokrat ni vrnil. Policiji je uspelo izslediti avto, ki ga je pustil pred trgovino v Napervillu: bil je ukraden v trgovini z vozili v državi Indiana. Durbin se seveda ni ustavil, SL55 AMG je konec junija zamenjal za drug tip mercedesa v O’Fallonu v Misuriju. Ta avto so našli v Naplesu na Floridi, v parkirni garaži, iz katere se je odpeljal z bentleyjem GT continental, letnik 2007, vrednim več kot 100.000 dolarjev.
Deli s prijatelji